23:05 18.04.2022

Зеленський: Російські ракетні удари по Україні – стратегічна безглуздість

2 хв читати
Зеленський: Російські ракетні удари по Україні – стратегічна безглуздість

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російські ракетні удари по Україні є стратегічним безглуздям і призведуть лише до одного, а саме ракетної самодемілітаризації Російської Федерації.

За словами глави держави, російська армія не зменшує темпів у використанні ракет проти України, "хоча вже мала б усвідомити, що їй буде вкрай складно відновити ракетний запас в умовах навіть чинних санкцій".

"Без імпорту вони не можуть навіть це. А коли будуть закриті ще й всі лазівки, які використовуються для обходу санкцій та коли будуть введені ще жорсткіші санкційні обмеження, відновлення ракетного потенціалу Росії буде нереалістичним. Тобто російські ракетні удари призводять лише до одного: ракетної самодемілітаризації Російської Федерації", - заявив Зеленський у вечірньому відеозверненні у понеділок.

Він додав, що схожий процес відбувається і з іншим російським озброєнням.

"Виробляти нову артилерію, літаки, нові гвинтокрили, крейсери в умовах санкцій буде непідйомним завданням для Росії. Жоден із ракетних ударів не змінив для Росії ситуацію якось принципово. Та якщо оцінювати їх усі разом, то висновок буде таким: це стратегічна безглуздість", - зазначив президент.

За словами Зеленського, ранкові російські ракетні удари по Львову, Дніпропетровщині та будь-яких інших містах України означатимуть лише те, що Україна, весь світ та історія заберуть у Росії значно більше, ніж її удари по Україні.

"Кожне втрачене життя – це аргумент лише для того, щоб українці та інші вільні народи покоління за поколінням сприймали Росію виключно як загрозу. А будь-яку інфраструктуру можна відновити. І ми це обов'язково зробимо", – резюмував президент.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Захист України від корупції має бути таким же сильним, як і її військова оборона

В УКРАЇНІ АВАРІЙНІ ВІДКЛЮЧЕННЯ СВІТЛА ЧЕРЕЗ ДЕФІЦИТ - ОБЛЕНЕРГО

Блінкен: Майбутня двостороння угода у сфері безпеки з Україною передбачає підтримку оборони та безпеки за низкою найважливіших напрямів

У ХАРКОВІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

Блінкен: Мобілізація дасть змогу Україні зміцнити оборону і дасть відпочинок воїнам, які понад два роки на фронті

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 20 людей, серед них 3 дітей

Генштаб ЗС України: Ситуація на фронті залишається складною, армія РФ активізувалася на краматорському напрямку, зберігаючи тиск на покровському

Блінкен: Найближчі тижні й місяці потребуватимуть багато чого від українців, але я приїхав в Україну з посланням, що ви не самі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА