13:14 18.03.2022

Окупанти намагаються встановити жорсткий поліцейський режим у захопленій частині Херсонської області – Генштаб

1 хв читати
Окупанти намагаються встановити жорсткий поліцейський режим у захопленій частині Херсонської області – Генштаб

Російська окупаційна армія намагається встановити жорсткий адміністративно-поліцейський режим у тимчасово захоплених населених пунктах Херсонської області, повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України у зведенні на 12:00 п'ятниці.

Також окупанти змогли тимчасово зайняти деякі населені пункти та встановити контроль над шляхами сполучення в Донецькому та Південнобузькому операційних районах, мають частковий успіх у районі м. Рубіжного Луганської області, постійно обстрілюють незахищені об'єкти цивільної інфраструктури для залякування місцевого населення та обмеження дій сил оборони.

Водночас на Донеччині активні бойові дії російські війська не вели, йдеться у зведенні.

Окупанти не полишають спроб заволодіти м. Ізюм Харківської області, посилюють угруповання введенням додаткових підрозділів, здійснюють заходи з метою організації інженерного та матеріально-технічного забезпечення.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках суттєвих змін у діяльності окупаційних військ не зафіксовано, вони зосередилися на фортифікаційному обладнанні зайнятих рубежів. На Слобожанському та Сумському напрямах окупанти здійснюють перегрупування та намагаються налагодити логістичне забезпечення, активніше ведуть розвідку.

За даними Генштабу, у зв'язку з витратою майже всього боєзапасу ракет та видів боєприпасів військово-політичне керівництво РФ вирішило перевести підприємства російського військово-промислового комплексу, залучені до виробництва крилатих ракет "Калібр" та боєприпасів до реактивної системи залпового вогню "Смерч", на цілодобовий режим роботи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен у Києві пообіцяв, що США конфіскують заморожені активи РФ

Блінкен: Мобілізація дасть змогу Україні зміцнити оборону і дасть відпочинок воїнам, які понад два роки на фронті

Помічник держсекретаря США не виключив призупинення фінансової допомоги Грузії

Кількість постраждалих у Харкові зросла до 20 людей, серед них 3 дітей

Генштаб ЗС України: Ситуація на фронті залишається складною, армія РФ активізувалася на краматорському напрямку, зберігаючи тиск на покровському

Блінкен: Найближчі тижні й місяці потребуватимуть багато чого від українців, але я приїхав в Україну з посланням, що ви не самі

Нам потрібне помітне прискорення постачання - Зеленський про постачання іноземної військової допомоги

Ситуація на Харківщині контрольована

За тиждень у Брюсселі розпочнеться черговий етап переговорного процесу Україна-ЄС у сфері довкілля

У районі Очеретиного на деяких ділянках було проведено зміну позицій Сил оборони України у зв'язку з інтенсивним вогневим впливом противника - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА