20:14 17.03.2022

Німеччина надасть швидку допомогу українцям, які рятуються від війни – канцлер Шольц

2 хв читати

Київ. 17 березня. ІТНТЕРФАКС-УКРАЇНА - Усі федеральні землі Німеччини нададуть швидку допомогу українцям, які рятуються від війни, і її процедура буде нескладною, заявив канцлер Олаф Шольц.

"Подолання цього виклику – спільне завдання усієї нашої держави", – написав він у твіттері в середу ввечері.

Шольц подякував численним волонтерам, чиї "невтомні зусилля дозволяють нам допомагати людям, які рятуються від страшної війни в Україні".

Канцлер Німеччини також заявив, що абсолютно неприпустимо, коли вихідців із Росії ображають або навіть ті зазнають фізичного нападу.

"Бо це війна Путіна. Він, і лише він несе відповідальність за це", – наголосив Шольц.

Як повідомлялося, президент України Володимир Зеленський у середу вранці виступив у Бундестагу і заявив, що багато санкцій проти Росії запізнилися, щоб зупинити війну. Зеленський закликав Шольца та Німеччину стати лідером, щоб зруйнувати стіну між Європою та Україною.

Президент України також подякував звичайним німцям, які щиро допомагають українцям, журналістам, які чесно показують все зло, яке принесла Росія Україні, і той німецький бізнес, який "поставив мораль і людяність вище за бухгалтерію".

У свою чергу Шольц після цього виступу заявив, що Німеччина сповнена рішучості зробити все можливе, щоб дати дипломатії шанс і покласти край жорстокій війні, яку веде Росія.

За даними ООН, з 24 лютого понад 3 млн людей були змушені виїхати з України до країн ЄС та Молдови, близько 64% з них – до Польщі. Сусідні з Україною країни вже заявили, що їхні можливості прийняти нових біженців із України вичерпуються.

Європейський Союз 3 березня вперше в історії активував Директиву про тимчасовий захист, щоб надати тим, хто рятується від війни в Україні, тимчасовий захист у ЄС за спрощеною процедурою, тобто їм буде надано дозвіл на проживання, доступ до освіти та ринку праці терміном на один рік із подальшою можливістю продовження.

Джерело: https://twitter.com/Bundeskanzler

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Макрон вирушить до Нової Каледонії на тлі заворушень, які там не вщухають

Зеленський запросив президента Анголи Лоренсу взяти участь у Саміті миру, а також відвідати Україну

Покровськ залишається оперативною метою російських військ, попри відкриття нового фронту на Харківщині - британська розвідка

Лондон передав у дар Україні автомобілі в межах програми Ulez для використання в гуманітарних цілях

Десятеро українських військових пройшли в Нідерландах навчання з обслуговування винищувачів F-16

ДБР викрило правоохоронців із Донецької області, які безпідставно нарахували понад 2,6 млн грн бойових доплат підлеглим

"Суспільне" розширює виробництво власного контенту на "Першому" і продовжить обмін контентом із усіма учасниками марафону "Єдині новини"

Запобіжний захід для заступника міністра агрополітики Дмитрасевича збережено - Апеляційна палата

Від початку доби відбулося 37 бойових зіткнень, найгарячіша ситуація на покровському напрямку - Генштаб

США передали Харкову спецобладнання для відновлення електромереж

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА