09:12 04.03.2022

Майданчик Запорізької АЕС захопили російські сили - ДІЯРУ

2 хв читати
Майданчик Запорізької АЕС захопили російські сили - ДІЯРУ

Майданчик Запорізької АЕС захопили військові сили Російської Федерації, повідомила Державна інспекція ядерного регулювання України (ДІЯРУ).

"Оперативний персонал контролює стан енергоблоків і забезпечує їх експлуатацію відповідно до вимог технологічних регламентів безпечної експлуатації", - зазначає відомство на своєму сайті в п'ятницю.

ДІЯРУ зазначає, що у п'ятницю вночі військові РФ обстріляли майданчик Запорізької АЕС, унаслідок чого виникла пожежа на її території, яку станом на 6:20 силами підрозділів ДСНС було ліквідовано. Інформації про загиблих і постраждалих немає.

"Енергоблоки ЗАЕС зберігають цілісність, є ушкодження облаштування реакторного відділення енергоблока №1, що не впливають на безпеку енергоблока. Системи й елементи, важливі для безпеки АЕС, перебувають у працездатному стані", - заявляє ДІЯРУ.

За його даними, зміни радіаційного стану наразі не зафіксовано.

У повідомленні зазначається, що активовано Інформаційно-кризовий штаб Держатомрегулювання, фахівці Держатомрегулювання і Державного науково-технічного центру з ядерної та радіаційної безпеки (ДНТЦ ЯРБ) підтримують зв'язок із керівництвом Запорізької АЕС.

ДІЯРУ зазначило, що наразі в роботі на станції тільки один з шести енергоблоків - №4, що видає зараз електричну потужність 690 МВт.

Енергоблок №1 перебуває на планово-запобіжному ремонті, на енергоблоках №№ 2, 3, 5 і 6 відбувається охолодження ядерних установок, при цьому блоки №№ 2 і 3 відключені від енергосистеми.

Запорізька АЕС - найбільша в Європі атомна станція за встановленою потужністю. Її шість енергоблоків ВВЕР-1000 потужністю 1000 МВт кожен побудовані за проектом В-320. Перший енергоблок було введено в експлуатацію в грудні 1984 року, шостий - у жовтні 1995 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генштаб ЗСУ: На середину дня найактивніші бойові дії тривають на куп'янському та покровському напрямках, найгарячіше - в районі Новоолександрівки

У ХАРКОВІ, ДНІПРІ ТА ХЕРСОНІ ЧУТИ ВИБУХИ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

За знищений ворожий корабель і літак даватимуть п’ять днів відпустки, за вертоліт - чотири, за танк - три дні

Рада відхилила законопроєкт про штрафи за порушення комендантської години

Ribas Hotels Group узяв в керування молдовський готель

У Києві завершено весь комплекс робіт із реконструкції Дегтярівського шляхопроводу - Кличко

Швеція створить трирічну програму військової підтримки України на EUR6,5 млрд

За рік погіршився психоемоційний стан учнів і знизилася мотивація до навчання - дослідження

80% учнів в Україні мають постійний доступ до освітнього процесу в умовах війни - дослідження

Від початку доби на лінії фронту відбулося 46 бойових зіткнень - Генштаб ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА