Українська правда

Чемпіон визначив символічну збірну 2018 року. ФОТО

Станіслав Лисак — 30 грудня 2018, 21:45
Чемпіон визначив символічну збірну 2018 року. ФОТО

2018 рік видався дуже насиченим на яскраві спортивні події.

Чемпіон розпочинає підбивати підсумки року і не дивно, що стартуємо ми з найпопулярнішого виду спорту - футболу.

Головною подією року став чемпіонат світу в Росії, який завершився тріумфом збірної Франції. Також не можна забувати про головний клубний трофей - Лігу чемпіонів, яку втретє поспіль виграв мадридський Реал.

Тож пропонуємо вам команду року за версією нашого сайту.

Воротар: Ян Облак

Найкращим кіпером року став страж воріт Атлетіко та збірної Словенії Ян Облак. Ян провів черговий сезон на високому рівні. Словенець став третій раз поспіль найкращим воротарем Ла-Ліги, пропустивши найменше голів. Облак виграв разом з матрацниками Лігу Європи і Суперкубок УЄФА Чимало крутих голкіперів відзначили Облака, як найкращого цього року, наприклад, Буффон, Касільяс, тер Штеген. У цей список міг потрапити Тібо Куртуа, який став найкращим на своїй позиції на Чемпіонаті світу в Росії, але перехід в Реал і виступи в команді вершкових перекреслили усі досягнення Тібо протягом року.

Лівий захисник: Марсело

Картинки по запросу марсеÐ

Марсело в черговий раз став найкращим лівим захисником світу. Вклад бразильця в третю перемогу Реала в Лізі Чемпіонів поспіль став просто неоціненим. Марсело виступав стабільно протягом усього року і вже в новому сезоні він продовжує показувати свій високий рівень професіоналізму.

Актуально: Футбол 1 онлайн - дивитися пряму трансляцію

Центральні захисники: Рафаель Варан, Дієго Годін

Першим центральним захисником став Рафаель Варан, який цього року виграв два головних турніри, Чемпіонат світу та Лігу Чемпіонів. Рафаель був лідером захисту найуспішніших команд і тому він потрапив у цей список.

Другим центральним захисником став Дієго Годін і перш за все через його надійність. Можливо уругваєць не так багато забиває та відпрацьовує в атаці, однак в захисті він один із найкращих. Годін є лідером оборони Атлетіко, який пропускає найменше голів у своєму чемпіонаті. Також Дієго був лідером своєї збірної, яка в 1/4 чемпіонату світу потрапила на Францію та припинила свою боротьбу за головний трофей року.

Правий захисник: Бенжамін Павар

Бенжамін Павар провів феноменальний мундіаль. Його гол у ворота збірної Аргентини визнали найкращим на ЧС. Юний француз став справжнім відкриттям року і тепер за ним полюють чимало європейських грандів.

Не пропустіть: Футбол 2 онлайн - дивитися пряму трансляцію

Опорний захисник: Н'Голо Канте

Н'Голо Канте в черговий раз довів, що самовіддача та сумлінна робота на полі принесуть результат. Канте став незамінним для збірної Франції на тріумфальному Чемпіонаті світу, а Поль Погба навіть вигадав пісню про те, як Н'Голо зупинив Мессі в 1/8 ЧС.

Центральні півзахисники: Лука Модрич, Кевін Де Брейне

Лука Модрич став найкращим гравцем світу за опитуванням багатьох журналів. Золотий м'яч, третя поспіль перемога в ЛЧ та срібло з Хорватією на ЧС зробили з Луки найкращого гравця світу і тому він не міг не потрапити в цей топ.

Кевін Де Брейне є лідером неперевершеного півзахисту Манчестер Сіті. Кевін став найкращим асистентом в АПЛ з 16 гольовими передачами. Також бельгієць вніс чималий вклад в бронзу своєї збірної на мундіалі.

Правий нападник: Кіліан Мбаппе

Кіліан Мбаппе зараз найперспективніший футболіст світу. В свої 20 років він вже суперзірка та головна надія французького футболу. Вінгер показував неймовірну гру, як в ПСЖ, так і в збірній Франції. Мбаппе став найкращим молодим гравцем мундіалю і світу загалом.

Лівий нападник: Антуан Грізманн

Ще один чемпіон світу, Антуан Грізманн. Гравець Атлетіко вже давно мріє про золотий м'яч і цього року він проявив максимально хорошу гру. Грізманн разом з Атлетіко виграв Лігу Європи, у фіналі якої оформив дубль. Також Грізманн відзначився і в фіналі Чемпіонату світу, щоправда, лише з пенальті.

Центральний нападник: Кріштіану Роналду

Крішітану Роналду провів ще один неймовірний рік і довів усім, що ще може достойно виступати в свої 33. КріРо здобув третю Лігу Чемпіонів поспіль і в чергове став її найкращим бомбардиром. Також Роналду дуже сильно розпочав Чемпіонат світу. Після переходу в Ювентус Кріштіану вже всі поховали, однак він доводить, що професіоналізм та бажання можуть привести до найвищих результатів.

Тренер: Дідьє Дешам

Картинки по запросу didie desham

Дідьє Дешам нарешті виграв Чемпіонат світу для Франції, хоч і з таким сильним складом. Французький наставник став найкращим за версією FIFA та інших видань. Дешам проявив усю свою майстерність і здобув найважливіший титул року.