Українська правда

Допінг-скандал у російському біатлоні набирає значних обертів

Serhii Zaitsev — 12 червня 2019, 17:11
Допінг-скандал у російському біатлоні набирає значних обертів

Фахівець з аналізу біологічних зразків і виявлення допінгу Григорій Родченков представив нові відомості про порушення в російському біатлоні.

Про це повідомляє міжнародний союз біатлоністів.

Документи надані Родченковим пов'язані з корупцією і покриттям позитивних допінг-проб атлетів з РФ.

Комітет, який розслідує факти допінгу і корупцію в біатлоні, у вівторок, 11 червня, оголосив, що були отримані нові "істотні" нові докази від російського допінг-інформатора Всесвітнього антидопінгового агентства (WADA) Григорія Родченкова. Комітет, що представляє Міжнародний союз біатлоністів (IBU), заявив, що його представники поспілкувалися з Родченкова, який раніше керував Московською антидопінговою лабораторією.

У комітеті стверджують, що доктор Родченков надав значну додаткову інформацію та документи, і погодився продовжувати надавати допомогу в розслідуваннях. Тодішній президент і генеральний секретар IBU у 2018 році пішли у відставку після того, як влада Австрії провели обшук в штаб-квартирі організації. Австрійська прокуратура заявила, що до 300 000 доларів були виплачені в якості хабарів з метою приховати російські допінг-випадки за кілька років.

В кінці січня 2019 республіканці й демократи внесли в обидві палати Конгресу США законопроект, який отримав назву "акт Родченкова". Законопроектом пропонується криміналізація допінгових порушень у всіх змаганнях, де вони можуть торкнутися американські інтереси.

Раніше повідомлялося, що російські біатлоністи були дискваліфіковані через допінг.

Також, титулований росіянин розповів про пропозиції вживання допінгу

біатлон допінг Григорій Родченков розслідування Росія РФ