19 лютого 2019, 11:23

Уряд Азарова створив економічну кризу ще до Майдану

Подивився інтерв'ю нашого біглого прем'єра Миколи Азарова. В інтерв'ю Азаров безгрішний, і все за його правління було прекрасно. Буцімто і гроші в казні були, і економіка росла.

Спочатку Азаров пройшовся по заявах, що пустий казначейський рахунок одразу після його втечі – це фікція. Буцімто, казначейський рахунок просто такий і є, – то в нього заходять кошти, то виходять. І нуль на ньому теж, мовляв, нормально.

Звісно, що це не нормально, коли в державній казні немає солідного запасу коштів. Бо надходження в бюджет і витрати не є рівномірними. Для непоганого уряду добре мати хоча б один місяць майбутніх витрат, як запас. Один пропущений платіж по процентах з кредитів хоч на 1 день – це дефолт.

Зрештою, ніхто так голосно не плакав про "папєрідніків" і пустий казначейський рахунок, як сам Азаров в 2010 році:



Тоді під тиском фінансової кризи і потребою тратити гроші на вибори уряд Тимошенко й справді залишив Азарову пусту казну. Так само як і Азаров потім залишив її порожньою Арсенію Яценюку.



От тільки державна казна стала порожньою за Азарова вже в кінці жовтня 2013 року! Тобто ще до Майдану!

Економічна криза відбулася б в Україні незалежно від революційних подій. І причина в масштабних крадіжках із державного бюджету так-званої "сім'ї", а також тотальний "віджим" приватних бізнесів.

За часів Азарова економіка офіційно падала ще з початку 2012 року. Знову ж таки, це було ще ДО Майдану.

Реальний ВВП України:



Державний бюджет фінансувався за рахунок динамічного накопичення нових боргів. Тільки за свого правління Азаров наростив державний борг на 33 млрд дол (!).

Державний борг України, млрд. дол.:



Тобто Азаров від імені кожного зайнятого і працюючого українця позичив понад 2.000 дол.!

Тільки далеко не всі ці кошти йшли на соцвиплати населенню. Уряд щедро створював такі структури як ПАТ "Аграрний фонд", вливав тули мільярди, які згодом зникали разом із банками. В процесі цих масштабних крадіжок купувалась валюта, що спустошувало валютні резерви.

Валютні резерви України, млрд. дол.:



Станом на жовтень 2013 року, з Майданом чи без, дякуючи "Сім'ї" та Миколі Азарову, нас чекала економічна криза. Падіння реального ВВП, порожня казна, у якій не було грошей щоб заплатити платежі до кінця дня, валютні резерви, які швидко закінчувались. Все це було ще ДО перших протестів в Києві.

Ми були за лічені місяці від масштабної девальвації і дефолту. Тільки от того разу Азарову не вдалось б пояснити цю кризу порожньою казною, яку йому лишила Тимошенко. Поспішна втеча дозволила Азарову уникнути публічної відповідальності за крах в економіці.

Спадок Азарова – це розграбована країна, створення усіх передумови для глибокої економічної кризи в державі, яка зустріла зовнішню агресію без грошей. Цілком можливо, що дії Азарова з банкрутства України, якраз і були частиною підготовчого плану до вторгнення російських військ на нашу територію.

$ для України: як візит Володимира Зеленського до США вплинув на настрої американців

FOX News офіційно показав: бажання американців підтримувати Україну зросло. 31% американців кажуть, що потрібно давати ще більше допомоги...

''Прихватизовані'' укриття повинні рятувати життя

Масовані ракетні та обстріли міст, селищ і сіл України агресором та використання дронів-камікадзе проти мирного населення, які відбулися в травні цього року, виявили серйозні проблеми із забезпеченням цивільного населення укриттям цивільного захисту, які призвели до загибелі людей...

6 років з конфіскацією майна за допомогу ЗСУ

Такий термін дав Хмільницький міськрайонний суд Вінницької області волонтеру Олександру Дорогану. Це – шокуючий прецедент, який може зупинити щонайменше поставку всіх автомобілей для передової...

Реальна ставка ПДВ в Європі та Україні – не більше 10%

Багато хейтерів Антикорупційної податкової реформи вказують на високу ставку ПДВ в Європі. Висока ставка ПДВ в Європі – це міф. Такого ніколи не існувало...

Як співчуття іноземців конвертувати в гроші на армію

Відкриваєш стрічку соцмереж, а кожен другий пост – збір коштів для наших захисників. Всі ми донатимо, отже, всі і розуміємо, що мова завжди йде про великі суми...

Схеми крадіжок ПДВ повинні бути зупинені

Даним постом в першу чергу звертаю увагу представників правоохоронних органів щодо оборудок з крадіжок ПДВ. Знаю, що з публічних джерел на них реагувати простіше як мінімум з формальної точки зору...