23 серпня 2019, 15:32

Стартувала PR-кампанія за зняття санкцій з Росії?

Сьогоднішня заява Олени Зеркаль, яка засумнівалася, що Україна зможе втримати санкції до Росії, є симптоматикою PR-кампанії, що має пояснити ще один майбутній зовнішньополітичний програш Зеленського. Я констатую це з сумом, бо разом із новим президентом на зовнішньому фронті програє вся наша країна, незалежно від того, хто за кого проголосував на президентських виборах.

Ознаки такої інформаційної кампанії не лише у публічних сумнівах Олени Зеркаль. Майже синхронно на телеканалах відомих проросійським ухилом, почали ніби умовляти глядача, – мовляв, ми ж розуміли, що санкції проти Росії не назавжди? Несподівано в ролі такої сумної "касандри" виступив ще один відомий український дипломат Василь Філіпчук на 112 каналі.

Цікаво, що протягом 5 років за президентства Петра Порошенка з прогнозами про очікуване зменшення санкцій проти Росії на 112 каналі виступали виключно "колишні". Наприклад Віктор Суслов або Костянтин Грищенко

Нібито такі пророцтва в 2016 році не збулися завдяки роботі українських дипломатів, таких як Олена Зеркаль. Що ж примусило тепер Зеркаль і Філіпчука уподібнитись до тих, хто помилково прогнозував поразку тоді?

На мій погляд, причина у тому, що в президента Зеленського активно шукають кандидатури на міністра МЗС та його заступників. Тому вчасно виказана лояльність не може бути не поміченою.

І тут особливо доречно навести цитату вражаюче-вишуканого компліменту Олени Зеркаль, яка міркує про прямі переговори Зеленського з Путіним. Маю попередити, що декого може навіть трохи знудити, тому наперед перепрошую: "Мне кажется, что это стиль нового президента. Он считает, что в этом есть смысл. Он берет на себя риск. Я уважаю людей, которые берут на себя риск".

Виникає враження, що санкції проти Росії 5 років трималися виключно на зовнішньо-політичній роботі Петра Порошенка, хоч він завжди дякував за це всьому дипломатичному корпусу. Тепер починаю думати, що для декого то був незаслужений комплімент.