24 червня 2019, 15:13

Це провал, пане Зеленський!

Уточнюю, якщо Росію повернуть в ПАРЄ – це стане першим серйозним провалом президента Зеленського на зовнішньо-політичному фронті. І нам від цього невесело.

Як відомо українська делегація в ПАРЄ зверталася до нового президента з проханням зустрітися, щоб виробити спільний план дій, але він проігнорував тоді звернення.

За президента Порошенка наші народні депутати у ПАРЄ мали підтримку і президента України і МЗС. Тому спільно і досягли санкцій проти Росії в ПАРЄ за анексію Криму, тому спільно ефективно опиралися спробам її повернення.

Натомість Володимир Зеленський на спільному брифінгу з Емануелем Макроном в Парижі не відреагував на репліку французького президента, який відкрито попередив про плани повернути Росію в ПАРЄ.

Це було досить принизливо, бачити як нашого президента ставлять перед фактом. Порошенко не дозволяв приймати рішення з чутливих для України питань без обговорення і дозволу України. За президента Зеленського правило "нічого про Україну без України" вперше дало збій.

Повернення Росії у ПАРЄ може заохотити апетити агресора посилювати свій тиск, в тому числі і військовий на держави нашого регіону. Вже бачимо як Росія стає дедалі нахабнішою у Грузії та Молдові. В Україні ж на наших очах реалізується план проникнення агентів впливу Москви до нового складу парламенту.

Пане президенте Зеленський, за таких умов відмовчатися не вийде – на зовнішньо-політичному фронті потрібно діяти розумно і рішуче, як це робив Петро Порошенко.