6 червня 2019, 16:34

АП має оприлюднити директиви Зеленського для Кучми

Сьогоднішній брифінг Петра Порошенка нагадав президенту Зеленському, що в Україні є опозиція, яка відстежує кожен його крок. І якщо він буде, згідно Конституції, рухати Україну в ЄС і НАТО, то отримає підтримку, але на спроби реалізувати російські плани матиме різку відсіч.

Кажуть проблема Кучми у Мінську у тому, що він послухав не того Президента. На відміну від самого Зеленського, який у Польщі правильно цитував Порошенка.

Якщо без жартів, то на мою думку у Мінську Кучма передав пропозиції Зеленського, а не свої власні, адже раніше, коли президентом був Порошенко, Леонід Данилович ніколи не пропонував припинити захищатись або скасувати блокаду.

Порошенко правий, коли сказав, що спроба скасувати блокаду й припинити захищатись є російський, а не український план. За останні два дні на Донбасі загинули 4 захисника України внаслідок обстрілів ворога, який не припиняє вогню. Не стріляти у відповідь – приректи наших воїнів на знищення.

У 2017 році блокада ОРДЛО була запроваджена у відповідь на конфіскацію окупантами підприємств українських власників, запровадження рубля і податків на окупованій території. Тому підтримую висновок генпрокурора Луценка, що скасувати блокаду без зміни цих умов – це розпочати фінансування терористів, що замало не щодня вбивають наших людей.

Вважаю, що АП Зеленського повинна оприлюднити тези, які отримав Леонід Кучма перед польотом до Мінська. Україна має право почути від президента, а не в переказі Мартіна Сайдіка, які несподіванки можуть нас чекати в майбутньому.