31 січня 2019, 16:21

Тимошенко не потрапляє до другого туру

Переконаний, що в штабі Юлії Володимирівни такий висновок назвуть передчасним, але якщо порівняти опитування трьох соціологічних агенцій в листопаді 2018 року і в січні 2019 року, то сумнівів не залишиться.

13 листопада минулого року КМІС, Центр ім. Разумкова та соціологічна група "Рейтинг" оприлюднили дані опитування за яким місця в рейтингу від тих, хто прийде голосувати, розташувалися таким чином:

1. Юлія Тимошенко – 16%

2. Володимир Зеленський – 8,8%

3. Петро Порошенко – 8%

Однак за даними такого ж опитування у січні 2019 року три агенції зафіксували разючу зміну:

1. Володимир Зеленський – 17,3%

2. Петро Порошенко – 12,3%

3. Юлія Тимошенко – 11,8%

Таким чином всього лише за 3 місяці Юлія Тимошенко перестала бути лідером рейтингу втративши 4,2%. Підтримка Володимира Зеленського злетіла удвічі на 8,5%, а чинний Президент наростив 4,5%.

Це означає докорінний злам виборчої кампанії і нам треба звикати до нової думки, що у другому турі може бути вибір між Зеленським і Порошенком.

Чому так сталося, маю власну думку. Зростання Зеленського – демонстрація кризи довіри до старої опозиції. Адже виборці, які вирішують голосувати за нього, це потенційні прихильники не Порошенка, а Тимошенко або Гриценка.

На мій погляд в такій ситуації кожен патріотичний українець підтримає Порошенка, інакше до влади прийде непрогнозований недосвічений і непрозорий політик за яким виглядає похмура тінь олігарха, офшорів і бізнесу у Росії.

Водночас традиційним старим опозиціонерам треба добряче подумати, що вони роблять не так.