26 грудня 2018, 16:43

Вибори – найкраща соціологія, а на виборах Батьківщина вже програє

Після підрахунку 99,8% бюлетенів, Батьківщина чи не вперше повністю програє на місцевих виборах. Тим більш прикро для Тимошенко, бо ці вибори відбувались у 78 ОТГ 13 областей.

За кількістю депутатів: БПП – 25,4% або 465 мандатів, Батьківщина – 24,2% або 443 мандати.

Ще більш розгромна поразка прихильників Тимошенко на виборах голів ОТГ, які по суті є "президентами" територіальних громад.

Тут за підтримки БПП обрано 52 голів, а від Батьківщини лише 5.

Вибори – найкраща соціологія. І їх результати засвідчують, що виборці голосують інакше, ніж відповідають на питання соціологів. На мою думку це може свідчити про зміну ставлення до влади, особливо за останній місяць утворення автокефальної православної церкви.

Звісно ж перемога на місцевих виборах зумовлена і тим, що саме Петро Порошенко та його однопартійці започаткували і підтримали децентралізацію, завдяки якій ці вибори в ОТГ і стали можливими.

Однак, деякі соціологічні опитування можуть означати, що відбувається докорінний злам громадської думки на національному рівні, що призводить до зростання підтримки діючого Президента.

За результатами соціологічного опитування, проведеного з 12 по 21 грудня, на замовлення центру імені Михайла Драгоманова найвищі рейтинги мають: Юлія Тимошенко – 17,3% опитаних, що планують брати участь у виборах та Петро Порошенко – 14,4% опитаних, що планують брати участь у виборах. На третьому місці – Володимир Зеленський, який отримав 11,9%.

Інші безнадійно відстали: Анатолій Гриценко 7,1%, Юрій Бойко 6,4%, Олег Ляшко 5,6%, Святослав Вакарчук 5,1%.

Таким чином, у другий тур потрапляють Тимошенко і Порошенко – інші кандидати є статистами, які спостерігають за конкуренцією головних кандидатів.