23 жовтня 2020, 17:21

Відповідь російській церкві

Кілька днів тому мене, мою політичну силу, Демократичну Сокиру, та нашу активність згадали неабиякі люди – Російська православна церква в Україні. А серед інших – її медіа "СПЖ" (сміх продовжує життя) та "расколам.нет", а також один з її відомих спікерів, отець Миколай Данилевич.

Претензія для нас полягала у тому, що у нас у київському активі є жінка-трансгендер (певно, на думку наших опонентів такі люди не можуть займатися політикою), а також колишня секс-робітниця, що зараз займається соціальним захистом своїх колишніх колег (цікаво, де саме наші фарісеї знайшли розходження з православною традицією). А також деякі пункти нашої програми.

- Легализовать проституцию, игровой бизнес и марихуану, продать землю и выставить на приватизацию остатки госпредприятий. И это они называют патриотизмом? – питають СПЖ та отець Микола.

Зазвичай ми би просто зраділи. Бо немає кращої похвали, ніж розпачливий крик тих, хто працює проти твоєї країни. Але в цьому випадку було занадто смішно. Бо наші опоненти згадали патріотизм.

Що ж, поговоримо про те, що є патріотизмом, і те, що ним не є.

По-перше, шановні опоненти та особисто отче Микола, ні, ми не називаємо патріотизмом перераховані вами заходи. Зараз буде низка нових для вас понять, можете занотувати.

Легалізацію секс-роботи ми називаємо чесністю. Бо вона існує, і ви це чудово знаєте, а якщо не знаєте – запитайте у семінаристів та кліриків з Одеської єпархії, які кілька років тому святкували день народження із секс-робітницями та тортом з прапором "ДНР". Чи дізнайтеся в владики Даміана, намісника Свято-Введенського монастиря – адже його секретаря, отця Іоанна Корнуту, три роки тому удар схопив саме в сауні з дівчатами. Чи запитайте отця Олександра Каневського, який вдень публічно обурювався введенню сексуального просвітництва в школах та видавав газету "Родительский комитет", а ввечері ласкав секс-робітниць. Не подумайте, ми не в претензії ані за перше, ані за друге – але ж не водночас! Ми в претензії за те, що він проміж цими справами займався пропагандою на користь держави-агресора, але це окрема тема.

Так само чесністю ми називаємо легалізацію грального бізнесу в країні, де Космолотів більше, ніж хлібних крамниць. Ми просто воліли б, щоб ті ж Космолоти хоча б сплачували податки до бюджету, а не як зараз.

Легалізацію медичного канабісу ми називаємо милосердям. Адже десятки тисяч хворих страждають від болю – і в нашій країні вони змушені втамовувати його важконаркотичними опіатами, бо держава офіційно забороняє медичні препарати на канабіноїдній основі.

Продаж землі та приватизацію державних підприємств, більшість яких є збитковими та слугують лише вимиванню грошей з держбюджету, ми називаємо ринковою економікою. А ви, отче, соціаліст? Може, партійний? Може, теж балотувалися від Компартії, як ваш колега, владика Павло Лебідь? Чи все ще попереду?

Патріотизмом ми називаємо інші речі. В першу чергу – захист країни від зовнішньої агресії, який значна низка активістів та прихільників нашої партії любить, вміє та практикує як на фронті, так і в тилу. Як очевидної агресії – втіленої у російських військах – так і гібридної, втіленої у "інструментах м'якої сили" та пропаганди.

Втім, нас анітрохи не дивує те, отче, що ви не розбираєтесь, що саме є патріотизмом, а що ним не є. Адже якби мали хоча б базове уявлення – ви б і на секунду не затрималися в українському екзархаті Російської православної церкви, який ви іронічно називаєте "Українською православною" і який і є частиною інструментарію російської агресії.

Бо як патріоту, та й просто християнину, бути у церкві, де служить отець Олег Хижняков? Пригадуєте такого? Благословляв гіркінських окупантів, коли вони захопили Слав'янськ, поставили на його чолі Сяву Пономарьова, героїнщика з вокзалу, та ламали українцям лікті та хребти по подвалах? Не знайшлося в церкви дисциплінарних зауважень до чесного отця? То є певні зауваження до церкви.

Як патріоту, та й просто християнину, бути у церкві, де єпископат не може приховати відвертої ненависті до України?

Де сам предстоятель демонстративно не встає під час молитви за загиблих героїв, та стверджує, що Голодомор – то від Бога за гріх повстання проти нього. Наче ті, хто руйнував церкви, та ті, хто оточував села військами, не були тими самими людьми, наче це не вони, а нещасні селяни, вбивали священників.

У церкві, яка безпосередньо пов'язана з мережею проросійських силових організацій в Україні? Кому з читачів цікаво – гугліть "Казаки-разбойники. Итоги. Татьяна Деркач".

Де єпископами навіжений Лонгін Жар, що забороняв людям боронити свою страну від агресора, мерзотний Павел Лебідь, що хвалиться вмінням проклинати людей на смерть, а під час Майдану рівняв Януковича з Христом, та біснуватий Лука "Копростом" Коваленко? Останній, до речі, може добре вас просвітити і в питаннях впливу різних химічних речовин на організм людини. Адже його помічник досі строк за транспортування амфетаміну мотає.

А уж скільки братів во Христі можуть вам зробити лекцію по сексуальному просвітництву усіх кольорів веселки – ви й без мене, чесний отче, знаєте. Чи називати імена та сани? Включно з деякими персонами, яких ми вже згадали вище?

Я вже не кажу, чесний отче, про те, як ваша організація порушує закони України. І щодо будівництва в пам'ятках архітектури та історії – кияни ще не забули, як ворота Лаври чудодійно обвалилися якраз так, щоб джип владики Павла пролізав – і щодо статті 181 ККУ – посягання на здоров'я людей під приводом проповідування релігійних віровчень. Скількох людей той самий Павел вбив порадою лікувати ковід обнімашками, не підкажете?

А. І так. Наша організація вашій організації, отче, відповідь завинила. Невдовзі буде. У повазі до істини та законів України.

Якщо ви їх теж шануєте, вам сподобається. А як ні, то ні.

З побажанням милості Господньої,

Віктор Трегубов, співзасновник Демократичної Сокири.

Злочин, що видно з космосу

Ще з часів окупації Бучі ми зрозуміли: росіянам мало загарбати місто, пограбувати мешканців, повбивати тих, хто не поховався. Їм ще треба осквернити, запоганити...

Привет, убийцы

Каждое военное преступление имеет имя и фамилию. За каждым разрушенным домом или убитым ребенком стоят конкретные люди, которые просто делали свою работу...

Чи вірять російські пропагандисти у власну пропаганду?

Місяць тому Скабеєва трішки зганьбилася перед власними глядачами. Справа у відео, яке вона виклала на свій Телеграм-канал. Там був Путін, що дув щоки та розповідав про велич – нічого нового, та сама знана нами тварина в природньому середовищі...

Непокаране зло повертається

Вісім років тому ми обіцяли собі, що вистоїмо. І що ті, хто бив нас кийками, кидав за грати, віддавав накази, оголошував злочинцями, матимуть за це відповісти...

Переламний рік Зеленського

(також опубліковано на Site.ua) Маємо підстави вважати, що цей рік стане переламним для політичної кар'єри Володимира Зеленського. І навіть якщо до кінця року він збереже посаду, то лише за інерцією...

"Дядь, дай мільйон"

Я хочу розказати вам про один конфлікт. В одному кутку – пані Олена Лазуткіна, книговидавець. Колись я вже згадував цю пані у ситуації, зовсім не дотичній до нинішнього обговорення: вона давала інтерв'ю сайту Vesti...