14 жовтня 2020, 21:54

Марш слави УПА 2020 – "Бій колаборантам!"

Покрови.

День українського козацтва.

78 річниця створення УПА.

День Захисника України.

Для кожного патріота цей день є великим святом. Ми згадуємо боротьбу минулих поколінь. Вшановуємо пам'ять Героїв, які присвятили своє життя Україні. І традиційно – виходимо на Марш слави УПА у столиці.

Цьогоріч наша акція відбулася вже вшістнадцяте. Ми йшли під гаслами "Бій колаборантам!" І, як завжди, висунули владі найактуальніші вимоги Нації:

1. Невідкладно законодавчо захистити Українську Державу від колабораціонізму – народний депутат України від ВО "Свобода" Оксана Савчук вже зареєструвала відповідну ініціативу у ВРУ.

2. Скасувати реєстрацію та заборонити діяльність промосковських партій та організацій.

3. Позбавити мандатів народних депутатів України та депутатів місцевих рад, які ведуть колаборантську діяльність. Зняти з виборів кандидатів від промосковських партій та організацій.

4. Позбавити ліцензії на мовлення промосковські канали, а також ті, які стали майданчиками для антиукраїнської агітації ворогів і колаборантів.

5. Встановити кримінальну відповідальність за публічне заперечення факту збройної агресії Російської Федерації і тимчасової окупації частини території України та за заклики до капітуляції під гаслами миру на московських умовах і притягнути винних до відповідальності.

6. Припинити колаборантську діяльність, яку веде підпорядкована державі-агресору "православна церква Московського патріархату". Повернути у національну власність національні релігійні святині, зокрема лаври та інші об'єкти культурної спадщини.

7. Арештувати рахунки та майно компаній, кінцевими бенефіціарами яких є фізичні чи юридичні особи Російської Федерації.

8. Очистити органи влади, силові та правоохоронні структури, суди від колаборантів: провести повну переатестацію, перевірку на детекторі брехні та люстрацію всіх посадовців.

9. Забезпечити дієву реакцію СБУ і Національної поліції на антиукраїнську діяльність громадян України, які в 2014 році були помічені у колабораціонізмі та продовжують перебувати на волі на території України.

10. Розірвати дипломатичні відносини з РФ, припинити військову, економічну, культурну та іншу співпрацю з державою-агресором, повністю припинити рух товарів, послуг та грошей між Україною та тимчасово окупованими територіями.

11. Скасувати Закон "Про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей" як колаборантський.

12. Притягнути до кримінальної відповідальності ініціаторів та учасників внесення змін до Конституції України щодо "особливого статусу Донбасу".

13. Вийти з колаборантського "Мінського процесу". Замінити "Нормандський формат" на "Будапештський".

14. Припинити обмеження українських військовослужбовців щодо ведення вогню у відповідь на обстріли московських військ і їхніх найманців на Донбасі.

За нами – слава Героїв, перед нами – велике майбутнє України. Дамо бій колаборантам! Слава Україні!

ДЕСЯТІ БАНДЕРІВСЬКІ ЧИТАННЯ: "Філософія української перемоги. Візія Великої України"

Така вже, очевидно, планида Бандерівських Читань – проходити на тлі визвольної боротьби, пожеж війни і полум'я вогнів, – цілком відповідно до життя того, кому вони присвячені...

Вимоги очільників органів місцевого самоврядування щодо відсічі агресії РФ

Заява очільників органів місцевого самоврядування, обраних від ВО "Свобода", про відсіч вторгненню московського агресора. Восьмий рік триває московська агресія проти України...

Де Україні шукати союзників на міжнародній арені?

Де на міжнародній арені є українські союзники? І головне – що слід зробити, щоб виграти дипломатичну війну проти Москви? Восьмий рік поспіль влада веде цю політику, м'яко кажучи, провально...

Закон про особливий статус Донбасу: як і хто веде Україну до капітуляції?

Що об'єднало у спільному голосуванні здавалося б непримиренних опонентів з "Європейської солідарності", "Слуг народу" та ОПЗЖ? Путінські хотілки з федералізації України...

Вагнергейт: скандал з Єрмаком та Зеленським

Журналісти із Bellingcat опублікували першу частину свого розслідування. І воно миттю стало топ-темою всіх українських ЗМІ. З'явилися тисячі коментарів – і від аналітиків, і від політиків, і від свідомих громадян...

Бандера – наш Герой! Покрова – наше свято!

14 жовтня – День створення Української Повстанської Армії. Про УПА я знаю не з підручників. Рідний брат моєї бабусі – лікар-хірург Петро Скобельський – боровся за Незалежність у лавах УПА...