5 грудня 2019, 18:56

Фарммафія вмикає вентилятор: проплачена брехня від медведчуківських медіа до телеграму Дубінського?

Якщо ви бачите меседжі, що через законопроект Стефанишиної та Устінової про "паралельний імпорт" в Україну почнуть ввозити фальсифіковані ліки з країн третього світу, що це "геноцид" і що "Україну перетворюють на смітник контрафакту", – тікайте з цих ресурсів – вас дурять за великі (а може і не дуже) гроші.

Через законопроект 2089, який має зробити ліки в Україні доступнішими, ми розізлили дуже багатих і не дуже доброчесних людей. Бо якщо ціни знизяться, багато-хто втратить надприбутки. Але прощатися з великими грошима фармкомпаніям не дуже хочеться. Тому вони, очевидно, готові попрощатися з трохи меншими сумами і влити їх в брехливі інформаційні кампанії. Очікую найближчим часом потужних хвиль проти мене, а поки фіксую розгін вентилятора. Перша хвиля почалась.

Одн і той самий текст розганяють через телеканали кума путіна, через джинсу в медіа і телеграм Дубінського.

Як тільки ти йдеш проти системи, система їде проти тебе. На танках. Коли ти йдеш проти інтересів системи фармкомпаній, то вони виставляють проти тебе всю свою армію.

Спочатку погрожують (про "бошки відіб'ю" ви пам'ятаєте), а коли це не діє, включають вентилятор і підкидають на нього самі знаєте що.

Вчора на комітет щодо нашого законопроекту прийшов ексрадник Раїси Богатирьової Дмитро Підтуркін в комплекті з представниками фармкомпаній і медведчуківським медіахолдингом.



На засідання прийшли половина каналів медведчука – "мінімальний інформаційний пакет" – ЗІК та 112. Мабуть, знімати чергову "зраду" через наш законопроект.

До цього на одному з інформаційних ресурсів (зайвий раз не називатиму) з'явилася стаття такого собі Володимира Іванова. З жахаючою назвою про "геноцид українців" через наш законопроект. Мовляв, український ринок завалять фальсифікатом з-за кордону.

По-перше, пане Володимире Іванов, якщо Ви існуєте, давайте познайомимось, я розкажу, чому стаття – це маніпуляція і запитаю, хто за неї заплатив.

Але в мене великі сумніви, що така людина існує. Жодного результату за пошуком в гугл і фейсбук про саме цю людину немає. Фото "автора" теж ніде інде не знайти.

Володимир Іванов – новий дописувач на цьому ресурсі: перша його "стаття" опублікована два тижні тому – 20 листопада 2019 року. Ніде більше статей саме цього автора жоден пошуковик не дає.

В статті – жодної конкретики, а лише посилання на якихось міфічних експертів – і жодного! жодного імені експерта немає. А всі меседжі – це слово в слово тези фармкомпаній, які неодноразово лунали на комітеті добробуту фарми-ой-здоров'я нації. Про нібито відсутність контролю якості ліків, про фальсифікат, який до нас попре, і жахачки про небезпечні ліки, які повалять в Україну через наш законопроект.

Потім "новина" про загрозу неякісних ліків з'являється ще на кількох інформаційних ресурсах. І всі як один, посилаються на все ту ж статтю Володимира Іванова – загадкового автора з неіснуючими експертами.

А вже сьогодні той самий текст слово в слово поширюють два телеграм канали – Соросята і Олександр Дубинський, який роботою "чесного журналіста" написав на 24 квартири, 17 автівок, два будинки і 70 соток землі на загальну суму близько двох з половиною мільйонів доларів, за версією розслідувачів "Наші гроші".

Замовні зливні бачки навіть не напружуються, щоб зробити свій текст оригінальнішим – просто копіпастять маячню.

стаття Володимира Іванова



телеграм Дубінського



Я спростовувала ці брехливі тези не раз, але можу повторити. Якість ліків буде контролюватися точно так само, як контролюється зараз. Завозити в Україну можна буде ЛИШЕ зареєстровані ліки, які вже пройшли перевірку на якість та безпеку і отримали реєстраційне посвідчення. Паралельний імпорт ніяк не змінює і не послаблює контроль якості.

Єдине, що зміниться – це ціна на ліки. Вона знизиться, бо наш ринок зможуть зайти конкуренти і збити надприбутки тим, хто сьогодні наживається на нас із вами.

Я також звертаюся до Інституту масової інформації з запитом, щоб вони дали оцінку таким публікаціям, обов'язково напишу про результати.

А замовникам брехні про наш законопроект і про мене скажу – в фіналі ви прогрАєте. Тому що фарммафія вкладає гроші, але не душу.

Нові стимули для медичної реформи: в Раді зареєстрували пакет важливих законопроєктів

Законопроєкти 6306 та 6307 мають дати нові стимули для розвитку медичної реформи – як для держави, так і для лікарень та пацієнтів. Це зміни, які вже давно назріли...

Медичний канабіс: ліки, не наркотик!

29 червня 2021 року Верховна Рада України включила законопроєкт N5596 про медичний канабіс до порядку денного п'ятої сесії. Уже 30 червня Комітет з питань здоров'я нації рекомендував ВР ухвалити його в першому читанні...

Міністр Степанов зриває закупівлю вакцин проти COVID-19

Учора на брифінгу Міністр охорони здоров'я Степанов зазначив, що МОЗ сподівається до кінця цього року підписати контракт на постачання вакцини проти коронавірусу...

Очільник МОЗ Степанов пішов по бєспрєдєлу: держзакупівлі ліків намагаються перевести в ручний режим (документ)

Закупівлі життєво важливих ліків знову законсервують. Завтра на засідання уряду міністр Максим Степанов може винести постанову, яка фактично перетворить ДП "Медичні закупівлі України" на тендерний відділ МОЗ...

Смертельна ціна бездіяльності МОЗ

Двоє дітей померло на Волині через бездіяльність МОЗ. Хворому на торсійну дистонію з Донецька терміново необхідна операція, а рятівної системи для нього нема – заявили пацієнтські організації...

Чия людина очолила МОЗ і до чого тут Супрун?

Парламент звільнив Іллю Ємця з посади міністра охорони здоров'я. Той до останнього не хотів прощатися з міністерським кріслом і навіть вранці скайпом включався на засідання профільного комітету...