20 лютого 2020, 16:30

Звіт Уряду у частині реформи держуправління

Пан Дубілет на нашому Комітеті підтвердив, що на Звіт Уряду – було витрачено 80 тис. гривень на аутсорс з податків українців.

У частині державного управління та державної служби, до речі – це відверто найгірший звіт Уряду, який я бачила за 6 років. А у цій частині, повірте, я добре розбираюся.

Якось покажу тут, як має звіт Уряду в цій частині виглядати у нормальній країні – у Великобританії, наприклад.

В "Цілі 11-й", яка єдина у Звіті якось стосується державної служби, багато про:

• точкові якісь кроки без стратегії,

• про проведення попереднього перепису населення,

• про діджиталізацію,

• про плани, а не результати,

• навіть про "прощені вимоги до реклами на радіо" (деякі заслуги, про які пише Уряд в реформі державного управління просто вражають),

• про "безготівковий спосіб отримання зарплати в органах (не жартую),

• про протидію незаконному обігу торгівлі пальним та лікеро-горілчаною продукцією (так, це теж в розділі "ефективна служба та країна").

Але от немає інформації про виконані/невиконані індикатори зі стратегії державного управління.

Як і немає конкретної статистики в державній службі та завданнях Уряду та показників в цифрах, які єдині показують об'єктивну картину.

Немає стратегії та відповіді на питання: що Уряд взагалі робить в державному управлінні, і що хоче отримати? Які проблеми вирішити? Хаос.

Конкретні проекти законів про Кабінету Міністрів України та центральні органи виконавчої влади – так і НЕ підготовлені та НЕ подані Урядом у Верховну Раду, законопроект про адміністративну процедуру – НЕ поданий Урядом, аудиту державних органів – НЕ зроблено, оптимізації – НЕ зроблено і почато лише оптимізацію по нещасним районним адміністраціям.

По конкурсам – довіра не відновлена, хоча і 5 разів змінюється порядок конкурсів. Але правда в тому, що у конкурси, як механізм чесного прозорого відбору професійних людей – вірять все менше людей. І саме від цієї проблеми треба відштовхуватися, щоб її вирішити.

По реформі оплати праці на державній службі – результатів 0. Прийняли лише точкове рішення по зарплатах міністрів. Це взагалі окрема біль.

Прогнозованість рішень Уряду – мене теж дуже-дуже турбує.

Можу продовжувати довго. 5 з половиною місяців Уряд на посаді. А у Звіті – немає навіть надії на бачення архітектури державного управління. На жаль.

Це каша з різних фактів, різних думок, якихось дій у різному напрямку та з різною метою.

Можливо, Уряду допоможе цей холодний душ, щоб визначити людину, яка прямо займеться реформою державного управління, та запропонувати стратегію. і діяти. Час спливає.

Держава, як механізм – розбалансована, служба – розвалена і валиться далі, комунікація – теж, люди на службі – розчаровані та злі.

Другий Міжнародний саміт міст і регіонів у Києві

🇺🇦🇪🇺🗺 Другий Міжнародний Саміт міст і регіонів: "As strong as united" У центрі Києва, у День Європи (дуже символічно) – мала можливість особисто взяти участь у Міжнародному Саміті міст і регіонів...

Конгрес місцевих і регіональних влад: про підсумки року, досягнення та пріоритети

➡ Мала честь взяти участь в останньому підсумковому за цей рік – Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України. На жаль, цього разу долучалась по Зум, а не персонально, бо сиджу дома з ковідом, фарингітом і майже втраченим голосом...

КОНГРЕС, ЯКИЙ ОБʼЄДНУЄ КРАЇНУ

У той час, коли здається, що все валиться, час грає проти нас, розмови про втому і зраду; коли ми максимально виснажені на кінець цього надскладного року; і потрапили в потік дуже непростих подій і політичної війни між республіканцями та демократами в США; коли кожна копійка допомоги та зброї даються надзусиллями; і коли, здається, маємо так мало гарних новини і результатів, тим цінніше проєкти, які виходять та роблять нас сильнішими...

Допомогти прикордонним до ворога областям: Сумщина й Чернігівщина

👩🏼💻🇺🇦 Взяла участь у засіданні Президії Конгресу місцевих та регіональних влад. Цього разу фокус був на Сумській та Чернігівській областях...

Ти як?

Сьогодні – Всесвітній день ментального здоровʼя. Тепер для нас – це не пуста назва якоїсь програми. Ми маємо вчитися жити з цим болем, страхом, війною, жорстокістю...

Південна Корея, Україна та божевільні сусіди

🇰🇷 🇺🇦 Під час Всесвітньої конференції молодих парламентарів Міжпарламентського Союзу – мала двосторонню зустріч із делегацією депутатів Південної Кореї...