9 грудня 2020, 10:15

"Укроборонпром" завершує виконання контрактів у рамках Державного оборонного замовлення на 2020 рік

Я щиро вибачаюсь, що без зрад, але "Укроборонпром" завершує виконання своїх контрактів у рамках Державного оборонного замовлення на 2020 рік.

Згодом ми вперше за історію компанії покажемо хід виконання усіх контрактів з розбивкою по місяцях у рамках інформації, що не становить державну таємницю.

Одразу для довідки у відповідь на коментарі "друзів" та "доброзичливців". Частка "Укроборонпрому" у всьому обсязі державних контрактів скаладє приблизно 30%. Підприємства-учасники Концерну є лише ВИКОНАВЦЯМИ Державного оборонного замволення. Ми НЕ визначаємо ані потреб замовників, ані обсягів фінансування, ані порядку контрактування. Це – зона відповідальності державних органів влади. Наша задача – виробляти озброєєня та військову техніку.

Так от.

Попри затримку у фінансуванні на понад 3 місяці, пізню контрактацію підприємств, яка розпочалась лише у ІІ кварталі поточного року, а також обмеження, пов'язані з пандемією коронавірусу й карантинними заходами, на кінець року очікується 100% виконання плану за державним оборонним замовленням.



На сьогодні у рамках цьогорічного ДОЗ виконуються 256 контрактів на суму понад 13 млрд грн для чотирьох державних замовників: Міністерства оборони, Національної гвардії, Державної прикордонної служби та Головного управління розвідки Міноборони. Зокрема, 50 контрактів укладено з виготовлення та модернізації озброєння та військової техніки (ОВТ), 16 – з розроблення ОВТ, 190 – з ремонту та відновлення ОВТ.

53 контракти в рамках держоборонзамовлення виконуються з випередженням графіку. Станом на листопад 2020 року до виконання державного оборонного замовлення залучені 46 підприємств, які входять до складу Укроборонпрому.



Загалом замовники вже отримали 3950 нових, модернізованих та відремонтованих одиниць ОВТ, з яких 2591 – ракетно-артилерійське озброєння; 715 – радіолокаційні станції, ППО, засоби зв'язку, радіоборотьби та навігації; 587 – бронетанкова техніка; 47 – авіаційна техніка і обладнання; 10 – військово-морська техніка. Крім того, підприємства Укроборонпрому відремонтували та передали 1303 одиниці двигунів та комплектуючих.

До кінця 2020 року очікується укладання державних контрактів з Міноборони ще на 6,5 млрд грн із термінами їх виконання у 2021 році.

Цього року підприємства "Укроборонпрому" виконують 36% від загального обсягу держоборонзамовлення. Решта потреб замовників покладена на спецекспортерів – 10%, та приватних виробників – 54%.

Чому Трипільська ТЕС не була достатньо захищена та чи вдасться ворогу знищити українську енергосистему

Через втрату Трипільської ТЕС виникло багато питань про ступінь захисту енергетичних об'єктів України від атак ворога. Агентство відновлення захищає лише частину енергетичних об'єктів розподільчої мережі, але далеко не всі...

Проєкти відновлення: зустрічі держави і бізнесу

До кінця листопада плануємо провести чотири великі зустрічі з представниками будівельного ринку прифронтових областей, які найбільше постраждали від воєнних дій...

Нові правила тендерів відновлення

Наприкінці літа Агентство відновлення розпочало перші тендери на проектні та будівельні роботи з відновлення житла та соціальної інфраструктури...

У Ягідному розпочинається відбудова житла: відновлюємо одне з найбільш постраждалих українських сіл

Розбиті й понівечені житлові будинки, зруйнований сільський клуб, спалена військова техніка окупантів на вулицях та школа, яка перетворилася на вʼязницю для 370 людей – таким село Ягідне на Чернігівщині бачили ті, хто приїздив туди після деокупації...

Розпочали відновлювальні роботи у Макарові Київської області

Це один із населених пунктів, який найбільше постраждав через вторгнення російських військ. Відбудова житла у таких містах і селах – один із наших пріоритетів...

Запрошуємо на тендери з відновлення Посад-Покровського 

Агентство відновлення оголосило перші 2 тендери на будівництво 13 житлових будинків у селі Посад-Покровське Херсонської області. Усього буде проведено  9 тендерів – від 5 до 14 будинків у кожному...