23 листопада 2020, 20:03

Обережно: фейк про "Укроборонпром"

Декілька годин тому у ЗМІ почали поширювати інформацію, мовляв, "Укроборонпром" переписав на себе майно державних оборонних підприємств.

Вказана інформація є цілком неправдивою та свідчить про упередженість, непрофесіоналізм і повне нерозуміння норм та процедур з боку авторів.

❗Отже, як директор з управління активами Концерну офіційно повідомляю: "Укроборонпром" НЕ проводить і ніколи НЕ проводив жодних операцій щодо відчуження чи перереєстрації майна оборонних підприємств.

🚨 П О Я С Н Е Н Н Я 🚨

Власником усього майна підприємств-учасників Концерну є держава. Натомість, юридично держава володіє цим майном не напряму, а через "орган управління". Таким органом може бути будь-який суб'єкт, визначений законами України.

👉 Для державних оборонних підприємств це – Концерн "Укроборонпром", який згідно свого Статуту, затвердженого Урядом, та законами України є органом управління об'єктами державної власності в оборонно-промисловому комплексі.

Підприємства-учасники Концерну регулярно здійснюють інвентаризацію та реєстрацію своїх активів, майна та прав власності. Головна мета таких дій – запобігання рейдерським атакам та незаконному відчуженню майна, яке з різних причин не було зареєстровано в офіційному порядку.

👉 Під час реєстрації нерухомого майна державні підприємства НЕ МОЖУТЬ вказувати власником себе, а мають – і це пряма вимога законодавства – зазначати орган управління, який визначений державою.

❗Так було завжди. Так є і зараз.

Формальним власником майна підприємств-учасників Концерну є держава в особі "Укробронпром". При цьому важливо зазначити, що Концерн НЕ МАЄ права самостійно розпоряджатись майном своїх підприємств. Такі дії потребують обов'язкових погоджень з боку інших центральних органів влади, зокрема, ФДМУ, Кабміну тощо.

Під час державної реєстрації права власності на нерухоме майно наші підприємства ЗАВЖДИ вказували і вказують власником державу Україна в особі відповідного органу управління – Концерн "Укроборонпром".

💪 Висновок про те, що таким чином Концерн "переписує на себе майно оборонних заводів", або "отримує право власності на них" є або УМИСНО маніпулятивним, або вказує на невігластво авторів. Автор робить такий висновок з метою ввести в оману необізнану в законодавчих тонкощах аудиторію, дискредитувати команду "Укроборонпрому" в очах громадськості та партнерів і посіяти сумнів у доброчесності намірів людей, які рік тому прийшли в Концерн протидіяти рейдерству та ламати схеми з незаконного відчуження майна.

Припускаємо, що таку неадекватну реакцію на пересічну дію щодо реєстрації права власності викликана неспроможністю окремих осіб розпочати процедуру незаконного виведення майна наших підприємств. Адже зареєстроване майно є набагато більш захищеним від можливих рейдерських захоплень, ніж власність, яка знаходиться у сірій зоні невідомості.

✌ Державний концерн "Укроборонпром" вимагає від видання повне спростування викривленої та маніпулятивної інформації або припинити викривати своє невігластво.

Чому Трипільська ТЕС не була достатньо захищена та чи вдасться ворогу знищити українську енергосистему

Через втрату Трипільської ТЕС виникло багато питань про ступінь захисту енергетичних об'єктів України від атак ворога. Агентство відновлення захищає лише частину енергетичних об'єктів розподільчої мережі, але далеко не всі...

Проєкти відновлення: зустрічі держави і бізнесу

До кінця листопада плануємо провести чотири великі зустрічі з представниками будівельного ринку прифронтових областей, які найбільше постраждали від воєнних дій...

Нові правила тендерів відновлення

Наприкінці літа Агентство відновлення розпочало перші тендери на проектні та будівельні роботи з відновлення житла та соціальної інфраструктури...

У Ягідному розпочинається відбудова житла: відновлюємо одне з найбільш постраждалих українських сіл

Розбиті й понівечені житлові будинки, зруйнований сільський клуб, спалена військова техніка окупантів на вулицях та школа, яка перетворилася на вʼязницю для 370 людей – таким село Ягідне на Чернігівщині бачили ті, хто приїздив туди після деокупації...

Розпочали відновлювальні роботи у Макарові Київської області

Це один із населених пунктів, який найбільше постраждав через вторгнення російських військ. Відбудова житла у таких містах і селах – один із наших пріоритетів...

Запрошуємо на тендери з відновлення Посад-Покровського 

Агентство відновлення оголосило перші 2 тендери на будівництво 13 житлових будинків у селі Посад-Покровське Херсонської області. Усього буде проведено  9 тендерів – від 5 до 14 будинків у кожному...