15 вересня 2020, 14:27

Укроборонпром: фінансові підсумки за 6 місяців 2020 року

Тепер вже офіційно. "Укроборонпром" оприлюднив основні показники фінансово-господарської діяльності підприємств, що входять до складу Концерну за 1 півріччя 2020 року:

Ці дані не можна підробити або приховати – їх може перевірити будь-який громадянин, звернувшись з запитом до Міністерства економіки або до Міністерства фінансів України.

Ми не "малювали" красиві результати. Нижче приведена реальна фінансова картина того, що відбувається у Концерні за останні півроку.

Отже.



(1) Чистий дохід ДК "Укроборонпром" за перше півріччя 2020 року збільшився на 5% у порівнянні з аналогічним періодом минулого року і склав 14,4 млрд грн (13,7 млрд грн у 2019).

(2) Завдяки збільшенню виробництва та продажів бронетехніки, високоточної зброї та морських турбін операційний прибуток ДК "Укроборонпром" за перше півріччя 2020 року зріс у 2,6 рази та склав 1,6 млрд грн (0,6 млрд грн в 2019).

👉 Обсяги виробництва озброєння та військової техніки у порівнянні з першим півріччям 2019 року також збільшилися на 11% у 2020 році. Підприємства бронетанкового дивізіону майже вдвічі збільшили обсяги виробництва у порівнянні з аналогічним періодом минулого року – на 95%; обсяги виробництва підприємств дивізіонів радіолокації та суднобудування збільшилися на 23% і 42% відповідно.

👉 Значний негативний вплив пандемії коронавірусу на діяльність авіаремонтних підприємств, більшість яких орієнтовані на виконання експортних контрактів, у першому півріччі поточного року майже компенсовано надзвичайним попитом на транспортні послуги ДП "Авіалінії Антонова".

Результати за 6 місяців 2020 року свідчать про безперебійну роботу підприємств, що входять до складу Концерну та виготовляють і надають послуги з ремонту озброєння та військової техніки в умовах світової пандемії коронавірусу та національного карантину.

На фоні падіння виробництва у всіх галузях вітчизняної промисловості підприємствам ДК "Укроборонпром" вдалося зберегти, та навіть наростити на 11% власні темпи виробництва військової техніки для забезпечення державного оборонного замовлення та потреб сил безпеки й оборони.

Найбільше на фінансові-економічні показники ДК "Укроборонпром" у першому півріччі 2020 року вплинули такі фактори:

затримка фінансування державного оборонного замовлення більш, ніж на три місяці, та, відповідно, відтермінування строків початку контрактної кампанії, яка, по факту, розпочалася лише у другому кварталі поточного року;

глобальна економічна криза, викликана коронавірусом, та, відповідно, зменшення, а в окремих випадках – повна зупинка фінансово-економічної активності партнерів та інозамовників, суттєве уповільнення військово-торгового співробітництва з низкою країн. Обмеження авіа та наземного сполучення призвели до відміни більшості міжнародних виставок та заходів, унеможливили регулярні контакти в рамках як діючих контрактів, так і потенційних міжнародних проектів, які поставлені на паузу. Також карантинні заходи країн-постачальників суттєво вплинули на строки поставки комплектуючих, вузлів для забезпечення виробничих потреб підприємств Концерну.

національний карантин та обмежувальні заходи, встановлені Урядом України для протидії поширенню коронавірусу. З березня 2020 року підприємства-учасники Укроборонпрому працюють в особливому режимі: кількість персоналу, щоденно задіяного у виробництві, суттєво скорочено до критично необхідного; введено режим віддаленої роботи, який потребував додаткових інвестицій в цифрову інфраструктуру підприємств; окремі підприємства ставали на простій у зв'язку із виявленням захворювання у співробітників або запроваджували неповний робочий тиждень.

Чому Трипільська ТЕС не була достатньо захищена та чи вдасться ворогу знищити українську енергосистему

Через втрату Трипільської ТЕС виникло багато питань про ступінь захисту енергетичних об'єктів України від атак ворога. Агентство відновлення захищає лише частину енергетичних об'єктів розподільчої мережі, але далеко не всі...

Проєкти відновлення: зустрічі держави і бізнесу

До кінця листопада плануємо провести чотири великі зустрічі з представниками будівельного ринку прифронтових областей, які найбільше постраждали від воєнних дій...

Нові правила тендерів відновлення

Наприкінці літа Агентство відновлення розпочало перші тендери на проектні та будівельні роботи з відновлення житла та соціальної інфраструктури...

У Ягідному розпочинається відбудова житла: відновлюємо одне з найбільш постраждалих українських сіл

Розбиті й понівечені житлові будинки, зруйнований сільський клуб, спалена військова техніка окупантів на вулицях та школа, яка перетворилася на вʼязницю для 370 людей – таким село Ягідне на Чернігівщині бачили ті, хто приїздив туди після деокупації...

Розпочали відновлювальні роботи у Макарові Київської області

Це один із населених пунктів, який найбільше постраждав через вторгнення російських військ. Відбудова житла у таких містах і селах – один із наших пріоритетів...

Запрошуємо на тендери з відновлення Посад-Покровського 

Агентство відновлення оголосило перші 2 тендери на будівництво 13 житлових будинків у селі Посад-Покровське Херсонської області. Усього буде проведено  9 тендерів – від 5 до 14 будинків у кожному...