17 березня 2020, 19:18

Укроборонпром на карантині. День другий

З самого ранку ми провели відео-конференції з керівниками майже сотні підприємств: що зроблено для убезпечення від поширення вірусу? як криза вплине на виробничі показники та контракти? як мінімізувати негативні наслідки, до яких готується вся країна?

Паніки на підприємствах – немає. Випадків захворювання серед працівників – немає.

Співробітники отримують всю необхідну інформацію і засоби захисту на робочому місці. В Укроборонпромі сьогодні 70% працюють дистанційно.

Три проблеми, які звучать від всіх:

ДОЗ – невизначеність дати надходження перших платежів за вже виконані контрактами в поточному році. Динаміка економічних процесів і відсутність рішення за державним оборонним замовленням не дозволяє планувати навіть найближчі два місяці по виплатах зарплат і комунальних платежах на підприємствах.

Експортні контракти – через карантин, закриття кордонів та авіасполучення ускладнився процес передачі продукції замовнику, здійснення ремонтів на території замовника – за кордоном; Утім, поки невирішуваних ситуацій немає, адже коронавірус – світова криза, а не локальный форс-мажор, тому замовники чують та розуміють аргументи.

Зупинка громадського транспорту – значно ускладнить роботу тим, хто не в групі ризику і має підтримувати виробництво, адже оборонний комплекс не може і не буде в умовах війни повністю зупиняти виробництво і ремонти. Питання із транспортом для працівників у разі зупинки громадського вже вирішується.

Є і позитивні новини:

Новатор виготовляє тисячі марлевих пов'язок і готовий робити більше, не тільки для потреб підприємств Укроборонпрому. Підприємство планує от-от запустити лінію з виготовлення перших вітчизняних клапанних респіраторів.

Додаткові заходи Концерну з мінімізації впливу карантину на роботу підприємств:

Фінанси: рекомендовано заморозити виплати премій, збільшення зарплат; тимчасово призупинено найм нових працівників. У концерні за розпорядженням гендиректора ці заходи запроваджені від сьогодні.

Закупівлі: рекомендовано відмовитися від некритичних закупівель.

Замовники: криза мине, а репутація та вчинки залишаться, тому на підприємствах концерну ретельно працюють з кожним клієнтом, чий контракт або замовлення можуть бути відтерміновані у зв'язку із карантином в Україні.

Люди: Машинобудування в Україні – це в першу чергу люди, а не роботи. Інженери, конструктори, проектувальники – на підприємствах Укроборонпрому працюють "мізки та м'язи" держави. Нам важливо зберегти легендарні колективи і команди, здоров'я кожного працівника. Тому в Концерні готові запроваджувати ще більш жорсткі заходи протидії поширенню вірусу.

Так, підприємства, не задіяні у виконанні ДОЗ, виключно в інтересах збереження здоров'я своїх працівників можуть повністю призупинити роботу до кінця карантину вже на цьому тижні. Це рішення буде виваженим і врахує інтереси всіх сторін.

День перший тут

#КарантинБезПаніки #ХронікиУкроборонпрому

Чому Трипільська ТЕС не була достатньо захищена та чи вдасться ворогу знищити українську енергосистему

Через втрату Трипільської ТЕС виникло багато питань про ступінь захисту енергетичних об'єктів України від атак ворога. Агентство відновлення захищає лише частину енергетичних об'єктів розподільчої мережі, але далеко не всі...

Проєкти відновлення: зустрічі держави і бізнесу

До кінця листопада плануємо провести чотири великі зустрічі з представниками будівельного ринку прифронтових областей, які найбільше постраждали від воєнних дій...

Нові правила тендерів відновлення

Наприкінці літа Агентство відновлення розпочало перші тендери на проектні та будівельні роботи з відновлення житла та соціальної інфраструктури...

У Ягідному розпочинається відбудова житла: відновлюємо одне з найбільш постраждалих українських сіл

Розбиті й понівечені житлові будинки, зруйнований сільський клуб, спалена військова техніка окупантів на вулицях та школа, яка перетворилася на вʼязницю для 370 людей – таким село Ягідне на Чернігівщині бачили ті, хто приїздив туди після деокупації...

Розпочали відновлювальні роботи у Макарові Київської області

Це один із населених пунктів, який найбільше постраждав через вторгнення російських військ. Відбудова житла у таких містах і селах – один із наших пріоритетів...

Запрошуємо на тендери з відновлення Посад-Покровського 

Агентство відновлення оголосило перші 2 тендери на будівництво 13 житлових будинків у селі Посад-Покровське Херсонської області. Усього буде проведено  9 тендерів – від 5 до 14 будинків у кожному...