19 жовтня 2020, 10:43

Коли сидітиме Медведчук?

Сьогодні Медведчук через суд заборонив публікувати книзі Вахтанга Кіпіані розповідь про те, як він допомагав розправлятися з Василем Стусом. Це тільки перша інстанція, але все одно печально.

Я просто хочу дещо зафіксувати для історії і нагадати, як і чому Медведчук до сих пір десь на вершині владної піраміди, дає вказівки через а ми – десь тут.

Минулого року я опублікував оце відео з-під нафтобази під Дубно, Рівненської області. Воно набрало 8.5 тисяч перепостів, було використано у сюжетах загальнонаціональних телеканалів.



На цьому відео було показано чергу з бензовозів, у котрі розливають контрабандне пальне з Росії. Це пальне транспортувалося не просто контрабандою, а ще й через украдений у держави нафтопродуктопровід – котрий я, будучи депутатом, намагався повернути у державну власність, але котрий так і лишили у володінні Медведчука, завдяки саботажу Генпрокуратури та судів.

За 5 років попередньої влади Медведчук побудував величезну нафтову компанію, ставши фактичним власником всього ланцюга – мережі заправок Glusco, екс-державної, украденої труби нафтопереробних заводів у Росії і свердловин у Сибіру.

Одночасно він був делегований СБУ Василя Грицака у Тристоронню контактну групу у Мінську як офіційний представник України.

На виручені від контрабанди гроші він купив три великі загальнонаціональні телеканали – 112, Зік, Нюзван – і ще півдесятка телеканалів поменше.

До речі, один із них – 112 – "віджимали" у попередніх власників за допомогою шантажу у справі про моє викрадення, про що я неодноразово заявляв.

Канали Медведчук перетворив на брехливо-пропагандистські рупори, де 24 години на добу ллють бруд на Майдан, на Україну, на українських патріотів, де возвеличують убивць і виправдовують топ-корупціонерів минулих епох.

Словом, Медведчук – людина, котра більше усіх виграла через російсько-українську війну, збагатилася і повернулася у велику політику завдяки нашому горю.

Причому зробила вона це нехитрим способом – явно перейшла на бік Путіна, стала його пропагандистським підрозділом тут, у нашому тилу. І це все за сприяння української влади, її Служби безпеки, Генеральної прокуратури та інших відомств.

Медведчук з його справою Стуса – це наша національна ганьба. Як Кучма з його справою Гонгадзе.

Допоки ми не покараємо цих упирів, у нас не буде ніякого майбутнього. Коли ми не притягнемо до відповідальності усіх їх помічників тут, годі думати про якусь нашу перспективу.

Попереду ще багато роботи.

Удар, який мали завдати ми, а не РФ

Вночі ворог завдав удару дронами-камікадзе по пункту постійної дислокації моєї бригади. Я там був лише раз у житті, але, принаймні, знаю, як виглядають ці древні будівлі...

Чи стане Україна криптомайнінговим тигром?

Іван Полтавець, керуючий партнер Fipra Ukraine Ігор Луценко, нардеп 8 скликання Заворушення у Казахстані дають Україні унікальний шанс залучити іноземні інвестиції...

До теми результатів Укрзалізниці

На межі 2021 і 2022 виникла дискусія щодо результатів роботи Укрзалізниці (я раніше неодноразово критикував цю компанію за дивні рішення)...

Чому податкова в Києві захищена від дронів, а ЗСУ під Широкіно – ні?

Читаю дослівно новину і охрінєваю: "В районі населеного пункту Широкине противник задіяв безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинув постріл ВОГ-17"...

А давайте все ж обговоримо нову версію законопроекту про столицю?

Шановні кияни, а також люди, котрі співчувають столиці! Як відомо, уже понад 2 роки триває епопея чинної влади по законодавчому облаштуванню нашої столиці...

Новий законопроект про Столицю України

Шановні кияни, а також люди, котрі співчувають столиці! Як відомо, уже понад 2 роки триває епопея чинної влади по законодавчому облаштуванню нашої столиці...