13 листопада 2018, 17:43

Про науку соціологію і суд

Сьогодні легенда українського правосуддя Євген Аблов, котрий подвизається на теренах Окружного адміністративного суду м.Києва, виніс унікальне рішення. Замість того, щоб негайно задовольнити позов Нацмузею історії і скасувати реєстрацію нелегального "монастиря" Русскої православної церкви, котрий спорудили за часів Януковича російські громадяни пярмо нам території музею, коло фундаменту Десятинної цекви, Аблов знайшов геніальне у своїй дебільній простоті рішення.



А саме, прийняв пас у представника "монастиря", він задовольнив клопотання наших російських православних "братів" і вирішив, що слід зупинити судове провадження піж сміховинним приводом – бо бач, у московської релігійно спільноти виникло бажання подати окремо в суд на Мін'юст і з'ясувати, хто у цьому міністерстві має які повноваження підпису. Юристи зацінять – у основному процесі московський "монастир" є особою без власних позовних вимог, але ради цієї особи Аблов зупиняє все.

До речі, та сама громада позивається до Верховної ради з метою зупинити надання Томосу Україні.

Якщо там позов розглядатимуть такі судді, як Аблов, то не бачити нам Томосу, як своїх вух.

До чого тут соціологія, спитаєте ви?

Та до того, що з усіх дисциплін – правознавства, економіки – лише вона одна подає нам усім обнадійливі знаки.

Дійсно, приміром, найсвіжіше соціологічне дослідження групи "Рейтинг" дає сподівання, що режим аблових і порошенків вже скоро, за буквально кілька місяців, буде вже надбанням підручників історії та кримінальних проваджень.

Терпіти наругу над правосуддям та ніші приниження нам, сподіваюся, лишилося недовго, до 31 березня.

Соціологія свідчить, що протягом останніх кількох місяців не видно жодної перспективи у Петра Олексійовича потрапити навіть у другий тур.

Тимошенко готові підтримати 21% тих, хто визначився з вибором та мають намір взяти участь у голосуванні. В.Зеленського підтримують 11%, П.Порошенка – 10%, А.Гриценка – 10%, Ю.Бойка – 9%, О.Ляшка – 8%, С.Вакарчука – 6%, Є.Мураєва – 5%. Рейтинг інших кандидатів – менше 5%.

Лідером президентського рейтингу залишається Тимошенко, яка з різницею майже у два рази випереджає найближчих своїх конкурентів і перманентно зміцнює свій результат.

Ю.Тимошенко в лідерах електоральних симпатій в усіх макрорегіонах країни, за винятком Донбасу, де вона поступається Ю.Бойку.

Мораль цієї байки така. Менше треба красти боєприпаси на військових складах і прикривати їх нестачу "терактами російських диверсантів". Менше треба красти разом з Ахметовим на тарифах на вугілля. Менше треба красти очільникам спецслужб (ми Семочко не забудемо, і не мрійте!) і літати персональними чартерами.

Менше. Треба. Красти.

І, звісно, не прикривати це рейковим правосуддям ім. Аблова.

Антирейтинг політиків очолює П.Порошенко – більше половини опитаних не проголосували б за нього за жодних обставин. В цьому антирейтингу левова частка – заслуга українського кривосуддя, котре вздовж і впоперек контролюють люди президента.

Ну що ж, судіть, точніше, "судіть" далі. Але потихеньку майструйте собі будку в країнах, у котрих немає договору на видачу злочинців Україні. Соціологічний годинник цокає невмолимо.

Удар, який мали завдати ми, а не РФ

Вночі ворог завдав удару дронами-камікадзе по пункту постійної дислокації моєї бригади. Я там був лише раз у житті, але, принаймні, знаю, як виглядають ці древні будівлі...

Чи стане Україна криптомайнінговим тигром?

Іван Полтавець, керуючий партнер Fipra Ukraine Ігор Луценко, нардеп 8 скликання Заворушення у Казахстані дають Україні унікальний шанс залучити іноземні інвестиції...

До теми результатів Укрзалізниці

На межі 2021 і 2022 виникла дискусія щодо результатів роботи Укрзалізниці (я раніше неодноразово критикував цю компанію за дивні рішення)...

Чому податкова в Києві захищена від дронів, а ЗСУ під Широкіно – ні?

Читаю дослівно новину і охрінєваю: "В районі населеного пункту Широкине противник задіяв безпілотний літальний апарат, за допомогою якого скинув постріл ВОГ-17"...

А давайте все ж обговоримо нову версію законопроекту про столицю?

Шановні кияни, а також люди, котрі співчувають столиці! Як відомо, уже понад 2 роки триває епопея чинної влади по законодавчому облаштуванню нашої столиці...

Новий законопроект про Столицю України

Шановні кияни, а також люди, котрі співчувають столиці! Як відомо, уже понад 2 роки триває епопея чинної влади по законодавчому облаштуванню нашої столиці...