28 травня 2020, 11:04

На порозі великої міжнародної ганьби

Ми стоїмо на порозі великої міжнародної ганьби.

Україну втягнули в чужий сценарій втручання в американські вибори.

Банкова проковтнула наживку.

Сам факт оприлюднення перемовин Петра Порошенка з американськими високопосадовцями несе загрозу українській репутації.

Адже не важливо хто буде наступним президентом – демократ чи республіканець.

Кабінет наступного президента США тричі подумає чи вести будь-які перемовини з цивілізаційно відсталою Україною, в якій записують приватні розмови перших осіб держави.

А потім ці розмови підробляють та публікують агенти КДБ та слуги олігарха.

А тепер по фактам.

Хто оприлюднив "плівки Деркача"?

Народний депутат Андрій Деркач – це колишній нардеп від Партії регіонів, який в січні 2014 році голосував за "диктаторські закони", а на початку 90-их років проходив навчання у Вищій школі КДБ ім. Дзержинського в Москві (зараз – Академія ФСБ).

Другий герой – близький до олігарха Коломойського скандальний екс-прокурор АТО Костянтин Кулик, багатомільйонні статки якого бачила вся країна в численних журналістських розслідуваннях. Щоправда Кулик так і не пояснив як він придбав елітну нерухомість в Києві на зарплату прокурора.

У європейських країнах чи США, на які так хоче бути схожа Україна, подібні б діячі ніколи не з'явилися в політиці. Так якби ще на півдорозі загриміли до в'язниці за незаконне збагачення чи державну зраду.

Тому питання до СБУ: чому ці діячі досі вільно себе почувають в країні, яка зазнає військових нападів зі сторони РФ? На відповідь Служби годі очікувати. В попередні роки аналогічні ситуації не закінчувалися н і ч и м.

Щодо самих плівок як факту.

Деркач, Кулик та їх "послідовники" роблять акцент на тому, що американські партнери вимагали звільнити генпрокурора Шокіна.

Я хочу запитати: а хто не вимагав звільнити Шокіна в 2016 році? Через злиття справ Майдану, через відсутність реформи органів прокуратури, і врешті через відсутність результатів у антикорупційних розслідуваннях проти "сім'ї" Януковича.

Щодо персони Петра Порошенка.

Розслідування про нібито державну зраду екс-президента Петра Порошенка за "плівками Деркача" не мають жодного шансу у відкритому суді.

Навіщо тоді відкривати безглузді провадження? Щоб генерувати нові і нові інформаційні приводи для американських ЗМІ під час американських виборів.

Я вже уявляю ці заголовки: "Байдена викликали на допит в ДБР", "Баришівський суд дозволив арешт Байдена", "Спецназ ДБР виїхав за Байденом" і т. д.

Зважаючи на безперспективність справи, стає очевидним, що органи прокуратури та ДБР використовують в історії "плівки Деркача" умисно, щоб реальними офіційними документами слідства підсилити фейкові аудіозаписи.

Ремарка. На мою особисту думку, діяльність Порошенко має бути незаангажовано розслідуваною щодо питань впровадження "Роттердам+" на користь Ахметова, корупційної вертикалі в ОПК в 2014-19 роках та втручання в діяльність органів кримінальної юстиції.

Тому офіс Володимира Зеленського має зробити все, щоб історія з "плівками Деркача" завершилася так само стрімко як і розпочалася. Адже на кону стоїть не репутація Порошенка, чи Байдена, чи самого Зеленського. На кону стоїть репутація та майбутнє цілої країни, якій без підтримки американського союзника не встояти під натиском російської орди.

Будувати сильну державу не "для НАТО", а для власної безпеки

Про результати Саміту НАТО. Можна образитися на весь світ. А можна доказати всьому світові, що ми найкращі. Українцям під силу розбудувати сильні незалежні державні інституції, які будуть працювати раціонально і без корупції...

Майно зрадників, які здали Південь ворогу, досі не конфісковано

Кулініч, який здав росіянам Херсонську область; Наумов, який інтегрував в СБУ і покривав зрадників; Сівкович, який був звʼязковим між зрадниками в СБУ та ФСБ – всі вони досі не отримали вироків, не потрапили під санкції, а їх майно не стягнуто на користь воюючої держави...

Ерефія обовʼязково паде. Але для цього маємо викорінити роскапітал і побудувати сильний ОПК

Всі українці очікують на падіння ерефії. І вона неодмінно впаде. Та на мою думку ключовим фактором самознищення рашизму стане сильна і економічно раціональна мілітарі Україна...

Економічна пуповина з Москвою досі не розірвана. Секторальні санкції відсутні

На початку серпня минулого року Президент України Володимир Зеленський вніс до парламенту проєкт постанови про запровадження секторальних санкцій проти "ерефії"...

Активи Дерипаски. Вже не поразка, але поки і не перемога

Можна порадіти за конфіскацію численних активів російського олігарха Олега Дерипаски в Україні. І подякувати за це команді заступниці Міністра юстиції Ірині Мудрій, яка відповідальна за напрямок підготовки позовів про стягнення активів підсанкційних осіб...

Україна – не Ізраїль. Хочемо вижити – мусимо ним стати

Держава Ізраїль укотре продемонструвала майстер-клас всьому світові як треба розправлятися з ворогом. Рішуче, жорстко, результативно та головне заздалегідь...