18 липня 2019, 10:45

Труба, повістки і податки

Виступ постійного представника РФ Небензі у на засіданні Ради безпеки ООН 16 липня 2019р., під час якого той широко цитував заяву Портнова і згадував українське ДБР, розвіяв будь-які сумніви стосовно мети і замовника активності тандему Портнов-Труба з написання, реєстрації та "розслідування" заяв стосовно Петра Порошенка.

Можна з впевненістю сказати, що Портнов з Трубою, а також ті, хто їх підримує з владних офісів в Україні, виступають як мінімум агентами впливу РФ.

Загальний напрямок діяльності групи, до якої очевидно входять Портнов і Труба як основні виконавці, як кажуть,"не біном Ньютона". Всі їх дії спрямовані на блокування європейського напрямку розвитку України, повернення України до сфери впливу РФ.

В рамках загального напрямку можгна виділити Їх тактичні цілі.

Послабити позицію України у справі захоплених Російською Федерацією моряків, поставити під сумнів рішення Міжнародного трибуналу з морського права, утруднити або зробити неможливим виконання рішення про повернення моряків додому. Ну і щоб Небензя мав хоч щось сказати на засідані Ради безпеки.

Перешкодити участі у виборах Петра Порошенка і очолюваної ним політичної сили.

З урахуванням сказаного вище годі дивуватися обізнаності Портнова у справах ДБР. У них, можливо, один куратор.

З урахуванням вищенаведеного також зрозуміло, чому Директор ДБР Труба робить такі заяви:

"Оскільки Петро Порошенко сьогодні не з'явився на допит, він буде повторно викликаний для проведення слідчих дій.

Я розраховую, що він прийде і надасть повністю показання і матеріали, якими він володіє, щоб слідчі встановили істину.

...Наступний виклик відбудеться після 21 липня".

Найперше питання, звідки пану Диретору ДБР відомо, кого і коли буде викликано на допит?

У кримінальному провадженні особу виклакає слідчий, прокурор, слідчий суддя, суд.

Директор ДБР не є слідчим, за інформацією Генеральної прокуратури він навіть не є реєстратором Єдиного реєстру досудових розслідувань. А своїми заявами пан Труба демонструє той очевидний вже факт, що слідчі ДБР не є самостійними, а знаходяться під постійним позапроцесуальним контролем і впливом тих, чиї політичніі інтереси так запопадливо взявся обслуговувати пан Директор.

Пану Директору ДБР пора вже зрозуміти, що повторному виклику за логікою передує перший виклик.

І що передача повістки або іншого документа чи інформації пану Портнову належним способом повідомлення про виклик будь-кого, крім самого пана Портнова, відповідно до кодексу не є. Тому першого виклику не було, отже, не може бути і повторного.

Вишенькою на торті став потік свідомості пана Директора ДБР стосовно "можливого ухилення від сплати податків, відмивання злочинних доходів під час купівлі-продажу заводу".

Буквально за день до того пан Труба заявляв про відсутність претензій до жодного співробітника ДФС.

А податківці претензій стосовно ПрАТ "ЗАВОД "КУЗНЯ НА РИБАЛЬСЬКОМУ" не мають. Ні актів, ні податкових повідомлень-рішень.

То про яке "можливе ухилення" йде мова?

Навіть великий фантазер пан Портнов нічого конкретного вигадати не зміг і обмежився у своїх заявах загальнимими фразами.

І нарешті, якщо питання стосуються податків, то чи не слід допитувати менеджмент підприємтсва, а не кінцевого бенефіціарного власника, тим більше, вже колишнього?

Вищенаваедене свідчить, що за нормальних обставин провадження давно були б закриті, як закрите провадження стосовно моряків і кораблів.

Але справи продовжується виключно з метою політичного тиску на Петра Порошенка і його політичну силу.

Інформація, що завідомо не може бути у розпорядженні Президента України Зеленського

Щойно отримав відзив Президента України Зеленського на мою апеляцію стосовно позову про славнозвісних 5-6 менеджерів. У відзиві чорним по білому написано, що запитувана мною інформація є такою, "що завідомо не може бути розпорядженні відповідача"...

ДБР і залишені позиції

Відоме своєю стійкістю і героїзмом ДБР, не гаючи часу, розпочало розслідування проти командування 125 бригади, 415 окремого стрілецького батальйону, 23 механізованої бригади, 172 окремого стрілецького та інших підрозділів, які на думку надійно заброньованих від фронту слідчих ДБР не організували належним чином оборону позицій на кордоні Харківської області та РФ...

Президент Зеленський і його самопредставники

Сьогодні Верховний суд розпочав розглядати позов до Президента України Зеленського про визнання протиправним та нечинним Указу Президента України N27/2023 від 23...

Отримати те, на що заслужили

Чудовий і надзвичайно актуальний для нас сьогодні діалог з серіалу "Франклін" з Apple TV+. Benjamin Franklin. Only the idea is different (Тільки ідея інша)...

Ефективність президентських менеджерів

Україна має лише близько 25 відсотків того, що їй потрібно для захисту з погляду протиповітряної оборони, повідомив президент Володимир Зеленський в інтерв'ю AFP...

ДБР проти Зеленського

В Україні не проводяться вибори. Бо воєнний стан. Введений Указом Президента України, затверджений Верховною Радою України. Суспільство ситуацію розуміє...