10 листопада 2020, 20:44

Суд призначив повторний перерахунок голосів у Коцюбинському

Є дві паралельні реальності.

Одна – це Коцюбинське ТВК. Тут вже твердять, що порахували голоси на виборах і членкиня ТВК пані Лернер (членкиня ТВК від "Слуга народу") навіть запрошує кандидатів, які підписали прийти і підписати заяви, що вони вже депутати. Попереду всіх мчаться писати заяви представники партії ексмера Ірпеня "Нові обличчя" Володимира Карплюка.



Постанову ТВК з результатми виборів датували нібито 4 числом. За яких умов її створювали – нам невідомо. Членів Коцюбинської СТВК, які системно фіксували порушення – Ольгу Костишину та Еліну Циганенко просто вивели з складу Коцюбинської СТВК. Це Коцюбинське СТВК зробило руками Бучанської РТВК. Тут важливу роль відіграв голова РТВК Олексій Трошин. Питання в системі мотивації і мотивах Трошина залишається для історії поки відкритим.

Я нагадаю всім, що коли 3 листопада Бучанська ТВК усувала 2 опозиційних членів СТВК, то просили подати нових членів протягом 2 годин. Казали, що виборчий процес, цитую, "швидкоплинний". А самі ж тягнули з голосуванням за цих членів 3 доби!!! На виборах 3 доби це достатній час, щоб здатися по липових протоколах і без контролю!

Інша реальність розгортається в правовому полі – в суді. І ось сьогодні апеляційна інстанція зобов'язала Коцюбинську СТВК зробити перерахунок голосів.



Тепер питання до пана Трошина, голови Бучанської РТВК, чому він не реагував як менеджер на районному рівні, коли отримував докази того, що селищна ТВК не працює належним чином.

Одне з найганебніших явищ на виборах – це торгівля квотами в ДВК і ТВК. Про те, що представниця партії Катринчука не може налагодити роботу і саботує – інформували як Катринчука, як голову Бучанської РТВК, так і громадськість і надавали відеодокази.

Не допомогло в суді представникам Коцюбинської СТВК навіть те, що вони принесли в суд доказ того, що вже оприлюднили результати виборів. Не реагувало на скарги, для яких були підстави? Перерахунок. Всіх 5 дільниць. Рішення апеляційної інстанції оскарженню не підлягає.

Тепер панові Трошину є над чим подумати. Саме він допустив те, що робота Коцюбинської СТВК паралізована і вибив з її складу тих, хто працював і інформував громаду про ситуацію на СТВК.

PS (Окрема історія з суддею першої інстанції Лапієм, в якого позов програли. Це той суддя, який визнав законним переворот. Так от таким суддям в системі правосуддя не місце. Він для своїх любих друзів навіть вийшов з нарадчої по сигналу).

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...

Лобізм без правил. Хто і як лобіює ініціативи голови "Слуг" Олени Шуляк?

Під гаслом "Все для відбудови" забудовники через своїх лобістів намагаються протягнути низку законопроєктів, які треба їм, але точно не суспільству...

Як спрут Медведчука в адвокатурі замовив ''чорнуху'' проти адвоката Донця з ЗСУ

Я писала про кремлівський спрут а адвокатурі України. Там соратниця Медведчука – Лідія Ізовітова – тримає у кріпацтві всіх адвокатів України...