14 липня 2020, 13:16

''Клочка в клочки'': чому Коцюбинське з цим гаслом пікетує парламент?

Сьогодні о 7 ранку приїхали під парламент. Громада підготувала акцію протесту через бездіяльність голови профільного комітету Андрія Клочка ("Слуга народу").

В угоду інтересам дерибанників і забудовників Клочко плювати хотів на логіку децентралізації, яка передбачає нерозривність територій і залишає анклави та ексклави. Одним з таких анклавів є селище Коцюбинське, яке вкраплене в столицю, не має дорожнього сполучення із жодним населеним пунктом, крім Києва, і його відносять до Бучанського району як самостійну ОТГ.

Бюджету для створення самостійної громади, як і створення інфраструктури немає. Паспорт ОТГ підроблений. І це факт, бо дані щодо цифр бюджету, кількості медзакладів, кількості дітей просто не сходяться і продиктовані ОДА владою Ірпеня. По суті з нас роблять гетто і ми опинилися без доступу до послуг, що і символізує герб Коцюбинського в клітці.



Зранку ми з Ольгою Матюшиною привезли під парламент дві бочки. Їх забрала поліція. Заціність кількість правоохоронців супроти двох дівчат і двох бочок.



Аргументи залізні, в країні війна – може статися все, що завгодно. І це при тому, що я точно пам'ятаю, що ми адвокатували зняття недоторканості і проводили інші акції з бочками.



На такі мої доводи поліція сказала, що наші бочки... НЕ-КРА-СИ-ВІ.

*^%*%&%

Це дві бочки, яки ми купили по 100 грн за штуку. Кошти зібрала громада. Акція не звезена... Наступного разу пофарбуємо в рожевий і повісимо червоний бант!

Поки розбиралися з "поліцією діалогу", яка дала команду заховати наші бочки без нашої згоди, помітили, що Разумков давав під парламентом інтерв'ю.



Доповідаю громаді, що ми листівку спікеру вручили особисто в руки. Він підтвердив, що народний депутат Дмитро Гурін підходив до нього з питання приєднання нашого селища і що він як спікер готовий винести в зал для голосування проєкт постанови за будь-якого рішення комітету.

Це просто чудово. Ми сподіваємося, що народні депутати підтримають громаду.

Перед початком акції громаді вдалося побачити ще одного члена профільного комітету – Віталія Безгіна ("Слуга народу").



Саме він порекомендував громаді написати самим проєкт постанови і пообіцяв, що проєкт постанови нардепи проголосують.



Але так не сталося. Люди все, що могли зробили і принесли законотворцям, як вони і просили проєкт постанови. Його Безгін, який є законотворцем, розкритикував. Громада питала про те, чому він як законотворець не може вирішити питання на законодавчому рівні і прикривається законодавчим полем, яке в його силах і обов'язку змінити.

У відповідь почули про те, що Безгін не хоче говорити. Словом, виборці залишилися ні з чим, хоча платять податки законотворцям саме за те, щоб вони формували законодавче поле для вирішення суспільно важливих питань.

Люди не пробачають, коли їх дурять. У селищі після цього навіть вже є неологізм "бєзгінщина". Це коли обіцяють і потім звинувачують іншого у невиконанні обіцяного. Тому люди з плакатами "Бєзгін обдурив громаду".



Вишенькою на торті стала поява голови комітету і сівголови робочої групи Андрія Клочка. Ну, за те, що мав мужність вийти – це молодець. Його громада зустрічала криками: "Клочко – геть" і "Клочка в клочки".



Клочку повторно передала звернення від людей, які просять його вийти зі співголовування в робочій групі. Клочко звинуватив мене в тому, що ми були на засіданні підкомітету в лютому і з того часу проект постанови робили аж до червня. Шок. А чого ми мали взагалі щось робити, якщо в лютому на підкомітеті законотворці які почули під протокол доводи громади мали самі вирішувати це питання на законодавчому рівні. У нас що, громада вже закони пише? Ну, було б смішно, якби не було так сумно.

Клочко при всіх заявив, що він два тижні тому відправив листи, щоб сформувати список представників у робочій групі щодо питання приєднання до Києва. А робоча група створена місяць як. Тобто фактично співголова робочої групи заявив сам про свою бездіяльність у перші два тижні роботи і громада це пов'язує з лобіюванням інтересів ірпінських забудовників, які позицію Клочка активно висвітлюють в газеті "Рідне Коцюбинське", що друкується бюджетним коштом громади.

На питання, коли засяде робоча група Клочко запевнив, що на цьому тижні або на наступному. На уточнююче питання, чи комітет і парламент встигне з цим питанням до призначення виборів, Клочко відповів, що не знає. Ну, звісно, якщо 2 тижні нічорта не робити для того, аби робоча група засіла – то потім і строки зірвані. Я прямо сказала Клочку, що вважаю його неефективним менеджером і йому краще піти з співголовування в робочій групі.

Надія залишається на мудрість членів комітету – Дмитра Гуріна, Романа Лозинського, Альону Шкрум, Івана Юнакова, Ігоря Гузя, Дмитра Ісаєнка.

Народна депутатка Ольга Василевська-Смаглюк зі "Слуги народу" пообіцяла теж свою підтримку громаді селища під час голосування постанови.



Дай Бог вийти проєкту постанови вийти в зал і подолати блокаду і лобізм тих політиків, які кидають понад 20 000 людей без доступу до медицини і гідної освіти. Більше того, нема території для розвитку громади. Анклав з усіх боків оточений Києвом і територія забудована. І нема бюджету.

Тішить, що під час акції як реакція вийшла заява від влади Києва. Віталій Кличко заявив про те, що нелогічно приєднувати селище до Бучанського району. Тобто громада хоче, Київ не проти прийняти...



І цей той випадок, коли навіть представники "Слуги народу" згодні з Кличком. Бо для прийняття рішень ЛОГІЧНИХ і в інтересах громади треба керуватися думкою людей і мати гідну освіту, яка дозволяє приймати мудрі рішення.



Тих, хто блокує доступ до медицини і освіти людям – громада рватиме на клочки.

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...

Лобізм без правил. Хто і як лобіює ініціативи голови "Слуг" Олени Шуляк?

Під гаслом "Все для відбудови" забудовники через своїх лобістів намагаються протягнути низку законопроєктів, які треба їм, але точно не суспільству...

Як спрут Медведчука в адвокатурі замовив ''чорнуху'' проти адвоката Донця з ЗСУ

Я писала про кремлівський спрут а адвокатурі України. Там соратниця Медведчука – Лідія Ізовітова – тримає у кріпацтві всіх адвокатів України...