11 червня 2020, 11:45

Коцюбинське просить парламент підтримати проєкт постанови про приєднання селища до Києва

Народні депутати знають, що мешканці анклаву столиці – селища Коцюбинського – не перший рік просять про одне: приєднати селище до Києва.

Ця воля громади засвідчена у поіменному голосуванні на громадських слуханнях. 61% учасників висловилися "за". Київрада і облрада відголосували звернення до парламенту. Вони на розгляді в профільному комітеті.

Люди хочуть:

- доступ до якісної медицини (зараз швидка через Київ і Ірпінь везе з анклаву пацієнтів в Бучу)

- рівний доступ з киянами до шкіл і садків (іногородні в черзі посуваються вниз)

- комунальний транспорт не заходить в анклав. Коцюбинці ходили пішки лісом під час карантину групами

- Дві дороги, які ведуть в селище на балансі Києва і області. Відповідно їх ремонтують, чистять і прибирають за залишковим принципом.

І головне. Коцюбинська ОТГ неспроможна існувати! Нема жодних економічних показників, які б засвідчили, що ми спроможні. У нас нема медицини, а населення виросте до 30 000 після заселення ЖК "Атлант".

Що просить громада:

Голову комітету Андрія Клочка якомога швидше винести на засідання комітету проєкт постанови щодо приєднання Коцюбинського до Києва. Від Вашої політичної волі залежить, чи будуть далі 30 000 людей у заручниках неякісної інфраструктури і головне, що зараз болить людям в анклаві – без медицини. У Вас є історичний шанс до виборів завершити децентралізаційний процес так, щоб в тілі Києва не залишався уламок області – уламок Ірпінської матрьошки.

Просять люди максимальної підтримки і адвокації проєкту постанови у двох нардепів-мажоритарників – Гуріна та Горобця. Ми віримо, що Ваші колеги по фракції "Слуга народу" допоможуть людям і почують Вас – представників цих двох громад. Громада дякує Гуріну за те, що він активно підключився до процесу. Ви голос громади в комітеті. Я щиро вірю, що Вас почують.

Громада вірить і розраховує під час голосування і на "Голос". Роману Лозинському за збір підписів під проєктом постанови ми вдячні. Зараз парламент на карантині і тим ціннішим є те, що Ви збирали підписи. Ви були в прямому смислі законотворчими ногами і руками нашої громади. Дякую всім підписантам від Голосу.

За всі роки підтримки громада дякує Альоні Шкрум з "Батьківщини" і сподівається, що її довід та голос на комітеті почують. Ми завжди будемо пам'ятати про те, що Ви під куполом розносили самвидав громади з Ігорем Луценком. Останній ривок і нам вдасться пройти цей історичний шлях.

Розраховуємо на підтримку ЄС. На жаль, у фракції немає Ольги Червакової, яка була в попередньому скликанні і знає ситуацію якнайглибше. Але я точно знаю, що нардепи Іонова, Ар'єв, Геращенко, Фріз – зможуть пояснити колегам, чому громада воює за доступ до якісної медицини і транспорт.

Я дякую за те, що Білоцерковець, який з Черваковою був на віче в Коцюбинському у 2016 році, теж підставив громаді плече і допомагає на рівні Києва. Це добре, коли колишні законотворці залишаються робочими інструментами людей.

Я знаю, що ситуацію знають і інші нардепи – члени комітету та парламенту. Нардепи – це дійсно наші інструменти, інструменти народу. Ми просимо Вас спрацювати в наших інтересах. Наша громада пройшла дуже нелегкий шлях.

Прошу підтримати! Моя громада кидає сигнал SOS.

#LetMyPeopleGO

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...

Лобізм без правил. Хто і як лобіює ініціативи голови "Слуг" Олени Шуляк?

Під гаслом "Все для відбудови" забудовники через своїх лобістів намагаються протягнути низку законопроєктів, які треба їм, але точно не суспільству...

Як спрут Медведчука в адвокатурі замовив ''чорнуху'' проти адвоката Донця з ЗСУ

Я писала про кремлівський спрут а адвокатурі України. Там соратниця Медведчука – Лідія Ізовітова – тримає у кріпацтві всіх адвокатів України...