21 червня 2019, 16:15

Ведучий Дубінський і забудовник Карплюк – уроки політичної гігієни

На 95 окрузі передвиборча кампанія завжди трешова. Це округ одіозного регіонала покійного Петра Мельника, який зараз окучує його студент-протеже забудовник Володимир Карплюк.

Агітаційний ранок 21 червня розпочався з того, що ведучий програми "Гроші" (1+1) Олександр Дубінський на сторінці "За Карплюка" щиро посміхається поряд з лідером команди "Нових облич" Вишневого (партія Карплюка) і показує знак вікторі, який в цій кампанії експлуатує команда Карплюка.



За кілька годин з'явилася реакція Дубінського. Він каже, що його фото просто використали.



Ну, якщо політик мітить у законотворці і цей політик веде на загальнонаціональому каналі політичну програму з претензіями на аналітику – то він точно не дурень. Питання в тому, які в нього цінності – залишається відкритим.

Дубінський не може не знати, з ким він фотографується і не може не розуміти ризиків у передвиборчий період. Більше того, реклами кандидата Карплюка на 1+1 стільки, що викликають сумніви, що Дубінський не зміг проасоціювати значок "вікторі", який так радісно показує з представником "Нових облич".

Тут мені згадується холодна осінь 2017 року, коли в програмі "Гроші" Дубінського вийшов сюжет, де йшлося про те, що мешканці мого рідного селища Коцюбинське мерзнуть і страждають через дерибанників Біличанського лісу, якими виявився чомусь не Карплюк і його команда, а... нардеп Ольга Червакова і селищна голова Коцюбинського Ольга Матюшина.

Схему фірми ТОВ "Мастер-Енерго", яка зібрала гроші людей і не перерахувала за газ, не бул арозкрита. Зате захисників Біличанського лісу щедро і бездоказово змішували з болотом депутати "Нових облич" Карплюка.

Тоді експерти "Детектор медіа" ось як писали про цей лютий треш.



Я дуже далека від того, що така джинса і безмістовність з'являється просто так.

Зараз зі сторінки "За Карплюка" пост з Дубінським видалений. Дубінський, коли давав відповідь на те, що робить команда Карплюка, наголосив, що у Приірпіння можуть приїхати журналісти й висвітлити проблеми регіону, які виникли за урядування Карплюка. Що ж, це вже непогано звучить, але для тих, хто не слідкує за подіями в регіоні.

У мене стійке відчуття deja vu.

Під час кампанії на місцевих виборах Володимир Карплюк робив собі листівки "Нові обличчя" і для підсилення іміджу маловідомої партії використовував бренд "Солідарності", "Самопомочі" та УДАРу (порівняйте розмір лого партій загальнонаціональних з лого "Нові обличчя").



Словом, юзав ці партії так, як зараз юзнув Дубінського.

Тоді Юрій Луценко, який став згодом генпрокурором, звинуватив Володимира Карплюка у політичному шахрайстві.

А потім були обшуки, були підозри, які вручив прокурор області і перед виборами – затишшя. Обласний штаб БПП домовився з Карплюком про підтримку Петра Порошенка на президентських виборах, бо рейтинги були ой які низькі. Не допомогло.

Злочинці мають сидіти. Але вони не вірять у те, що в цій державі когось посадять (хтось обіцяв, що "весна прийде саджати будемо"). Саме тому, в 2015 році Карплюк із шиком і до 2019 року поюзав "Солідарність".

Тепер він юзає Зе!команду.

Можна було б написати, що треба запастися попкорном... Але є одне але. Це мій регіон. Я тут живу. Тут за 1 000 грн б'ють пенсіонерку - голову ТВК, тут можуть за те, що ти відстоюєш опалення для населення – спалити дві машини, тут голос у селищній раді депутата може коштувати 20 000 $...

Бо тут є Біличанський ліс – це понад 6 000 га лісу, який хочуть забудувати члени команди Нових облич і в якому в Карплюка є ділянка.

Тому якщо ми цю гідру Карпюка не здолаємо зараз і Зе!команда вирішить грати в національну гру граблі – всі наступні побиття і підпали – це вже їхня персональна відповідальність.

Чи треба відновлювати Мінрегіон і що ''здобуло'' Мінінфраструктури?

В уряді у нас так буває, що ми якісь міністерства бездумно об'єднуємо, далі усвідомлюємо, що щось пішло не так і їх... героїчно роз'єднуємо. У ЗМІ вже написали про те, що Олександра Кубракова можуть зняти з посади віцепрем'єра і розділити Мінінфраструктури знову на два міністерства...

Інститут громадянського суспільства заявив про тиску з боку Мінвідновлення. Що відбувається?

Є в нас досить дивне міністерство. На його сайті стоїть логотип – Мінвідновлення, насправді його офіційна скорочена назва – Мінінфраструктури...

Що знову задумали нардеп Горобець і дерибанники Біличанського лісу?

Верховний Суд вже виніс рішення у справі щодо Біличанського лісу. І там прописано чорним по білому, що Коцюбинське – це анклав. Біличанський ліс – територія міста Києва...

''Ліси України''. Що планують робити з оцінкою впливу на довкілля? UPD

Комітет відголосував за варіант законопроєкту, який запропонував голова комітету Олег Бондаренко за основу. 14 березня засідає комітет з питань екології Верховної Ради...

Лобізм без правил. Хто і як лобіює ініціативи голови "Слуг" Олени Шуляк?

Під гаслом "Все для відбудови" забудовники через своїх лобістів намагаються протягнути низку законопроєктів, які треба їм, але точно не суспільству...

Як спрут Медведчука в адвокатурі замовив ''чорнуху'' проти адвоката Донця з ЗСУ

Я писала про кремлівський спрут а адвокатурі України. Там соратниця Медведчука – Лідія Ізовітова – тримає у кріпацтві всіх адвокатів України...