14 вересня 2020, 10:09

Про оборонний бюджет та капітуляцію

ОЗБРОЄННЯ армії поставлено на паузу. Навіть ракетні комплекси "Нептун" і"Вільха", на яких піариться Зеленський, останній раз фінансувалася в часи Порошенка.

Це мій допис про капітуляцію через виконання бюджету.

ЗЕ кричать про новий бюджет. А що старий? Мені, як екс-члену Комітету з нацбезпеки та оборони, найлегше проаналізувати "зелене" бюджетотворення в секторі оборони.

Так от, якщо ви думаєте, що знаєте, як виглядає зелене дно, ви ще нічого не знаєте про ситуацію в озброєнні.

Пам'ятаємо, в минулому році Зе піарилися, що вони прийняли рекордний бюджет в секторі оборони країни.



Особливо ЗЕ хвалили себе за ріст фінансування сектору озброєння. І правда, в минулому році ліміт державних гарантій для кредитування оборонних заводів був визначений в рекордні 10 млрд. грн.



А тепер увага!!!! Станом на перше вересня, згідно відкритого реєстру мінфіну, жодної державної гарантії в цьому році не видано!!!

Обман, все обман!

До речі, кредитний тип фінансування виробництва озброєння не лише забезпечує додаткову антикорупційність (адже фінансування знаходиться під додатковим контролем банків), а також не "прив'язаний" до бюджетного року, а це означає, що заводам не треба зупинятися на кілька місяців після Нового року в очікуванні, коли через усі бюрократичні перепони до них надійдуть бюджетні кошти. А щоб ви розуміли, держгарантії в кредитуванні банками оборонним заводам потрібні тому, що заводи оборонного комплексу не можуть віддати в заставу банку цех з виробництва танків чи сам танк. Тому, коли владі треба заблокувати виробництво та модернізацію озброєння, достатньо поставити на паузу видачу держгарантій. Що і було зроблено...

До речі, 5 млрд грн. держгарантій минуло року також були заблоковані урядом Гончарука. Таким чином Зеленський не профінансував сектор озброєння вже на 15 млрд грн.!!!

Оборонні заводи в цьому році працювали фактично лише тому, що отримували кошти по лінії Генштабу на поточний ремонт техніки. Виробництво БТР4 відбувалося в програмі кредитування під держгарантії 2018 року, і трошки надійшло прямого бюджетного фінансування в рамках державного оборонного замовлення. Зовсім трохи. Адже пряме бюджетне фінансування державного оборонного замовлення в цьому році – 10 млрд. грн... З цієї суми реально профінансовано заледве 15%.

Увага!!! Згадайте, "космічний" піар ЗЕ про 100 ракет "Вільха", які поступили на озброєння української армії. Увага, цей контракт було профінансовано владою часів Порошенка.

В цьому році виробник КБ "Луч" заледве виклянчив 100 млн. грн. для завершальної стадії випробовування. А ще, погодив закупівлю 98 ракет, але гроші до цих пір не надійшли.

А тепер згадайте "космічний" піар на тему прийняття на озброєння ракетного комплексу "Нептун". І ракетний комплекс справді "космічної" ваги. Проте, закупівля його в цьому році взагалі НЕ ПЕРЕДБАЧЕНА. А Україні треба три дивізіони Нептунів для захисту морських кордонів.



P.S. Припинення фінансування озброєння сталося не через брак коштів. Це цілеспрямована політика капітуляції. Взагалі, рівень домовленостей влади з РФ варто оцінювати не за публічними заявами, а саме через фінансування озброєння. Бо відсутність цього фінансування – це, насправді, ніщо інше, як гарантії лояльності влади до Путіна.

Я, до речі, не сумнівалася, що капітуляція проявиться саме таким чином – відмовою від озброєння нашої армії. Однак, в дечому я обманулася. Я вважала, що зелебобіки будуть хитріші, і "зекономлені" кошти направлять на забезпечення армії всім, окрім зброї. Тобто, через різні блага зелебобіки будуть купувати лояльність військових. А не тут то було! За моєю інформацією, бюджет забезпечення армії не летальними благами (харчуванням, формою, квартирами, казармами, паливом) теж виконаний заледве на 40%. Деталі з'ясовую, викладу пізніше.

Отож, зелебобіки – це не лише капітуляція і брехня, а й повні нікчеми!

Російська бронетехніка: палити чи втікати?

Сьогодні на оборонному комітеті ВР вирішується надважливе питання: чи буде у нас чим вжарити Путіна, якщо посміє  сунутися  до нас. Там вирішують чи закупить "оборонка" ракетні протитанкові комплекси Корсар та Стугна...

Міносвіти підкорегувало ''знущання'' над дітьми загиблих на фронті

Влада таки відреагувала. Міносвіти підкорегувало "знущання" над дітьми загиблих на фронті. Цілий тиждень дітей загиблих захисників країни, що вступають у ВНЗ і мають мінімальні пільги для вступу на бюджет катували вимогою подачі незрозумілої неіснуючої довідки МСЕК і відмовляли в реєстрації в базі...

Влада знущаєтся над вступниками – дітьми загиблих в АТО

Українофобський міністр освіти Шкарлет знущається над дітьми загиблих на фронті. Зараз в розпалі вступна кампанія у ВНЗ. Діти загиблих захисників України мають лише невелику пільгу для вступу на бюджет...

Міністерство енергетики може очолити агент Кремля

За моєю інформацією, Шефір проштовхує призначення Германа Галущенка – агента Кремля – на міністра енергетики. Галущенко останній рік, де-факто, керівник Енергоатому, людина Деркача, це він розвалив "атомку" та енергобаланс...

Поляки на референдумі за літній час, а ЗЕ нам вибрав зимовий

Поляки вибирали літній час на референдумі, а "зимовий" для українців цього тижня проголосує монобільшість у ВР. Для українців це означає, що цілих півроку в Україні буде на годину скоріше наступати ніч...

Україна переходить на зимовий час, бо на цьому заробляє Ахметов

Країни ЄС переходять на літній час, а Україна на зимовий, як Росія, бо на цьому заробляє Ахметов. Ми станемо найтемнішою для життєдіяльності країною світу, якщо перейдемо на зимовий час (проголосовано монобільшістю)...