18 лютого 2020, 12:59

Єрмак хоче заробляти в ОРДЛО?

В розслідуванні "Схем" мене найбільше зацікавив епізод про "зубний десант". Про поїздку Геннадія Кернеса з Робертом Тедеєвим в Москву (напередодні візиту Зеленського до Оману) з метою "лікувати зуби Кернесу".

І чого би це в такій інтимній справі Кернес взяв з собою Тадеєва? Тим паче, що Тедеєви борці, а не боксери...

Так що не треба нам заговорювати зуби. Тим паче, що ця поїздочка не випадково збіглася зі змінами в Президентських адміністраціях Москви і Києва, де Суркова поміняли на Козака, а Богдана на Єрмака.

Мені все це навіяло міркування, що "зубний десант" їздив в Москву торгуватися з приводу посад в ОРДЛО. Ага. Тепер такі часи. "Українська" сторона теж хоче мати вплив на призначення... головних терористів ДНР і ЛНР.

А там очікуються зміни. Адже, вслід за Сурковим, логічно відбуватиметься заміна його ставлеників в ОРДЛО. Отож, треба кувати залізо поки гаряче. А яка ж вигідна ця справа – сісти на потоки дотаційних коштів в ОРДЛО. Адже на отаманських територіях Донбасу розкрадати можна аж до голодної смерті бюджетників – все спишеться на війну.

Кремлівських коштів в Донбас вже кануло мільярди, а на черзі очікуються і українські. Адже, коли команда Зе говорить про "реінтеграції Донбасу", мова йде про фінансування ОРДЛО з українського бюджету.

Схоже, що спільна мета, над якою працюють Козак-Єрмак – зробити з ОРДЛО "конвертаційний" центр. Заганяєш туди бюджетні – російські, українські кошти, міжнародну допомогу, а дістаєш "чорний нал".

Ви мене спитаєте, навіть якщо так, хто такий цей Гепа з Харкова, хто такий цей бандит Роберт з клану Тедеєвих, щоб вести переговори від імені України про призначення через Москву "своїх!!!" очільників терористів?

О, вони якраз для цього найбільше підходять.

Поясню. Почну з Тедеєва. Він, тому що знає Єрмака. Нинішній керівник офісу президента Андрій Єрмак був помічником двоюрідного брата Роберта Тадеєва – народного депутата Єльбруса Тадеєва з Партії Регіонів впродовж 3 скликань – майже 10 років. "Тедеєв мій хороший товариш", – так говорив в інтерв'ю сам Єрмак.

Друге, тому що Тедєєви мають необхідні зв'язки в Росії і мають досвід щодо "заробітку на сепаратизмі". Бо Тедеєви – впливовий і потужний клан Південної Осетії. Самопроголошеної Південної Осетії, яка є аналогом нашого ОРДЛО. І хоча сепаратизм тут підняв голову значно раніше, ніж у нас на Донбасі, Південна Осетія перейшла під повний російський контроль лише в 2008 році, коли російські танки пройшли через Рокський тунель Кавказьких гір, що офіційно вважався кордоном Грузії. Все так само відбулося через шість років і у нас, коли російські танки перетнули кордон в районі Ізваріне і ми отримали Іловайськ і ОРДЛО.

В 2008 році, прикидаючись білоруським журналістом, я пішки перейшла лінію фронту та побувала на окупованій території Південної Осетії і тепер знаю, що у нас "рашка" потім все організувала "по образу і подобію". Була я в Південній Осетії навіть у військовому штабі осетин, і на власні очі бачила, як осетинським пастухам "рашка" видала автомати, призначила їм командира червонопикого вічно п'яного Іванушку з РФ (по одному Іванушку і одному БМП на село), щедро завезла їм зброю, боєприпаси та горілку...

Отже, клан Тадеєвих – сепаратисти з цієї самої Південної Осетії, за прикладом якої штампувалося ОРДЛО. Отож, що таке ОРДЛО і "з чим його можна їсти" вони знають вже давно. Більше того, наш депутат – колишній роботодавець Ермака Ельбрус Тадеєв – є рідним молодшим братиком такого собі Джамболата Тадеєва, що давно в південно-осетинській політиці, а в молодості воював в грузино-осетинській війні. А також брат нашого екс-нардепа на початку 2000 привів до влади президента Південної Осетії – такого собі Кокойту, який невдовзі став символом тотального розпилу дотаційних коштів РФ, що йшли на підтримку Республіки. Так що Тедеєв знає "цінність" посади Президента такої "геополітичної діри", як "самопроголошена республіка". Щоправда, Кокойта, який під час виборів їздив на машині Тедеєва, спав в будинку Тедеєва, проводив зустрічі з виборцям в спортивному залі Тедеєва, у підсумку зрадив Тедеєва. Тоді Джамболат вирішив сам йти в Президенти Південної Осетії в 2011 році. Але, коли політичне протистояння перейшло в цхінвальський Майдан, довелося втручатися ФСБ – конкретно Козаку. Так, тому самому, якого зараз Путін поставив наглядати за українською владою. Тадеєва тоді фактично насильно евакуювали з Осетії і якби не близькість того до Путіна (а Джамболат був головним тренером російської збірної з боротьби) горцю дісталося б на горіхи...

Проте, зараз він не скаржиться. Нині старший брат Тедеєва є депутатом Північної Осетії і має досить великі політичні впливи в Південній Осетії. Там зараз керує ставленик Козака – такий собі Бібілов. І він, уявіть собі, теж в 90-тих жив у Києві, і "злі язики" стверджують, що він був в банді Савлохова разом з братами Тедеєвими Єльбрусом і Джамболатом.

Так, Джамболат також певний час проживав в Києві, і вважає Україну своєю другою батьківщиною після Південної Осетії. Як мило... Особливо в контексті того, що Південна Осетія – ключовий регіон для життєдіяльності ДНР-ЛНР, а також для системи дерибану дотаційних коштів... Адже Росія визнала Південну Осетію, а та, в свою чергу, визнала ДНР-ЛНР, і це дало можливість Кремлю проводити легальні фінансові розрахунки на Донбас через Кавказ. Російські дотації для бюджетників ОРДЛО йдуть через південно-осетинські банки.

Отже приїхали... Тепер ви розумієте, звідки взявся Єрмак? Вся справа в друзях-товаришах... Богдан програв АП, тому що його "друг Портнов" на даному етапі виявився не таким актуальним для Зеленського, як "товариш" Єрмака – Тедеєв. Завдяки товаришам з південноосетинських терористів, Єрмак перший осідлав комунікаційний канал з Козаком. А Путін і Зеленський, в свою чергу, відсунули подалі Суркова і Богдана, щоб нічого не заважало плідній роботі Козака і Єрмака на благо спільного Донбасу.

Отож, не дивно, що Роберт Тадеєв тепер "як голуб миру" регулярно літає в Москву. Але чому в компанії з Кернесом?

А тому, що... Курченко. А тому, що легендарний феесбешний "Внешторгсервіс", що прибрав до рук заводи і шахти Рената Ахметова на окупованій території, і яким керує колишній младоолігарх Януковича, також офіційно зареєстрований... в Південній Осетії. А куратором Курченка та економіки ОРДЛО, як такої, також є Козак.

А економіка ОРДЛО у вигляді "Внешторгсервіса" також є хорошою годівничкою, адже "Внешторгсервіс" вже заборгував бюджету та підприємствам ОРДЛО близько півмільярда доларів.

Отже, робочу групу по переформатуванню розпилу коштів ОРДЛО українська сторона повинна була підкріплювати кимось, хто в хорошій комунікації з Курченком.

А хто в кращій комунікації з Курченком, ніж Коломойський? Адже, згадаємо, що віджимати підприємства у Ахметова на окупованій території Курченку допомагав саме Коломойський.

Згадайте, а яке ж медійне шоу під назвою "Заблокуємо торгівлю на крові" організував тоді Коломойський для успіху справи. А зараз Курченко – партнер Коломойського в енергетичних питаннях. Тобто, Коломойський завозить на державне "Центренерго" вугілля з ОРДЛО та отримує дешеву російську електроенергію. Все це наслідки роботи каналу Курченко-Коломойський.

А Кернес – частина цього каналу. І не тому, що Керес-Курченко харківські, а тому що Коломойський і Кернес близькі. Нагадаю, як Бєня рятував Гепу в часи постмайданівських переслідувань. На одному принциповому для Кернеса засіданні суду, яке треба було зірвати, Коломойський відключив світло зупинкою..."Полтаваобленерго".

Все це разом наштовхує на висновки, що зараз тусовка, в яку входить Коломойський, Єрмак, Козак, Курченко, ФСБ та ГРУ вирішують, як взаємовигідно отримувати прибуток від ОРДЛО.

Спитаєте, а в чому інтерес Путіна допустити українців до корита? А він простий. Перше: немає кращого контролю над українською владою, ніж підсадивши їх на "чорний нал" з ОРДЛО. Друге: Путіну важливо перекинути фінансування ОРДЛО на Україну. Тобто, Путін отримує подвійну перемогу – контролювати українську владу за українські ж гроші. Плюс, це перенесення тероризму з донбаського фронту на всю Україну, тобто тотальне наше ослаблення. А у Зеленського все це називається "мирним планом", в якому Єрмак відповідає за архітектуру "заробітку на мирі".

Як вам такий "мир"?







Російська бронетехніка: палити чи втікати?

Сьогодні на оборонному комітеті ВР вирішується надважливе питання: чи буде у нас чим вжарити Путіна, якщо посміє  сунутися  до нас. Там вирішують чи закупить "оборонка" ракетні протитанкові комплекси Корсар та Стугна...

Міносвіти підкорегувало ''знущання'' над дітьми загиблих на фронті

Влада таки відреагувала. Міносвіти підкорегувало "знущання" над дітьми загиблих на фронті. Цілий тиждень дітей загиблих захисників країни, що вступають у ВНЗ і мають мінімальні пільги для вступу на бюджет катували вимогою подачі незрозумілої неіснуючої довідки МСЕК і відмовляли в реєстрації в базі...

Влада знущаєтся над вступниками – дітьми загиблих в АТО

Українофобський міністр освіти Шкарлет знущається над дітьми загиблих на фронті. Зараз в розпалі вступна кампанія у ВНЗ. Діти загиблих захисників України мають лише невелику пільгу для вступу на бюджет...

Міністерство енергетики може очолити агент Кремля

За моєю інформацією, Шефір проштовхує призначення Германа Галущенка – агента Кремля – на міністра енергетики. Галущенко останній рік, де-факто, керівник Енергоатому, людина Деркача, це він розвалив "атомку" та енергобаланс...

Поляки на референдумі за літній час, а ЗЕ нам вибрав зимовий

Поляки вибирали літній час на референдумі, а "зимовий" для українців цього тижня проголосує монобільшість у ВР. Для українців це означає, що цілих півроку в Україні буде на годину скоріше наступати ніч...

Україна переходить на зимовий час, бо на цьому заробляє Ахметов

Країни ЄС переходять на літній час, а Україна на зимовий, як Росія, бо на цьому заробляє Ахметов. Ми станемо найтемнішою для життєдіяльності країною світу, якщо перейдемо на зимовий час (проголосовано монобільшістю)...