19 грудня 2018, 18:20

Кремлівський ''привіт'' з форуму Тимошенко. Ч.1

"Найкращі експерти написали нову Конституцію/суспільний договорів/Новий курс", – любить розповідати Юлія Тимошенко. Підтвердженням залучення великої кількості залучених експертів стає картинка з її форумів. Для цієї картинки на форуми запрошують кого завгодно. Навіть тих, кого до пристойної компанії не прийнято навіть близько підпускати.



Зліва направо: Михайло Чаплига, Сергій Биков, Анне Бикова

Це селфі з "привітом" з молодіжного форуму Тимошенко на своїй ФБ-сторінці виклав Миха Чаплыга.

На ньому дуже цікаві особи з родини Бикових. Відомі у політичній тусовці.

Сергій та Анне Бикови є у списку медведчуківських кремлівських "телеконсерв", який склав журналіст Богдан Буткевича. Але, здається, дехто забув або хоче, щоб інші забули, що з себе представляють ці персонажі.

Самі вони "чомусь" уникають згадок про свою діяльність до Революції Гідності. А там – все найцікавіше.



"Провідний політолог" від регіоналів


"Провідний політолог країни". Так Сергія Бикова представляє столична "Батьківщина молода" в анонсі зустрічі з ним своїх активістів.

Він є постійним учасником форумів Тимошенко. А його дружина хизується на своїй ФБ-сторінці участю чоловіка у написанні Конституції під Тимошенко.



"Так це ж наш", – згадує про Бикова один екс-регіонал. І розповідає історію, яка сталася після Революції Гідності.

Якось в ті дні зустрів цей Биков знайомого журналіста, хотів передати "бойовий прапор". Прапор виглядав як трохи підгорілий прапор Партії регіонів. Це і був прапор Партії регіонів. Тільки бойовий:)



Також Бикова пам'ятають парламентські кореспонденти, які мають досвід роботи в Раді дореволюційного періоду. Вештався цей Биков кулуарами без якоїсь мети.

У 2013-му навіть потрапив на шпальти журналу "Фокус". 20-річний хлопчина став одним з героїв статті "Услуги для избранных. Как "развести" депутата на деньги".

У статті він представлявся лобістом, який заробляє більше $100 на рік. Щоправда, тоді хлопчина не зміг навести приклади своїх успішних лобістських кампаній. Та й згадані ним депутати відхрестилися від співпраці з хлопчиком.

"Сергей Быков – представитель многочисленной и разношерстной публики, превращающей кулуары Верховной Рады в торговую площадку", – підсумував журналіст "Фокуса".

У 2012-му Биков "торжественно объявлял" про створення профсоюзу лобістів, представлявся директором Ukrainian Government Relations Consulting. Але далі щось не пішло.

Якщо подивитись презентацію, то у ній Биков згадує нардепа-регіонала Владислава Лук'янова, якого зараз пов'язують з відновленням діяльності Партії регіонів.

Коротше, був раніше Биков одним з диваків, які потрапляли в кулуари Ради з посвідченням журналіста. Так-так, 5 років тому "провідний політолог" був "журналістом".

У списку акредитованих журналістів на інавгурацію Януковича у 2010-му Биков під N11. Значиться як представник журналу "PARTNERSCHAFT-ПАРТНЕРСТВО".

У мережі вдалося знайти "роботи" журналіста Бикова. Щоправда, там він представлявся фотожурналістом.

Протягом травня-липня 2008 Биков виклав три дописи, третій – копіпаст з УНІАНу.



Ж – журналіст



В іншій публікації від 2011 року Биков згадував, що його "журналістська кар'єра" розпочалась у 14 років:

"Со школой тогда начались проблемы, начались бесстыдные прогулы, двойки, вызовы к Директору, но мне было плевать – я был в "своей стихии". Я научился правильно задавать вопросы, на первый взгляд – глупые, но с подтекстом, чиновники на "прессухах" всегда это ощущали и старались уйти от ответа. Я мог задать абсолютно "плевый" вопрос, а Премьер-Министр заканчивал пресс-конференцию, были и такие случаи. Окончив гимназию N117 с не наилучшим результатом, все-таки поступил в Университет, где и "учусь"."

Що ж це за журнал, в якому набирався безцінного досвіду "плевых вопросов" майбутній "провідний політолог"? Це журнал його батька Сергія Олексійовича Бикова. Биков-старший значився шеф-редактором економіко-політичного журналу "Partnerschaft – Партнерство".



Редакційна нарада журналу "Partnerschaft – Партнерство". Биков-старший ліворуч та Биков-молодший праворуч



На жаль, Google не знайшов жодної обкладинки журналу, який має офіс на Хрещатику.

Сам Биков-старший вказує, що в журналістиці він з 1974-го року. Улюблена тема "співпраця журналістів з представниками Влади". Справжній журналіст...

З Linkedin можна дізнатися більше про журналіста Бикова-старшого. Зокрема, за часів СРСР він отримував освіту воєнного у вишах Саратовської області, після цього – у Московському інституті фінансів при уряді РФ, потім повернувся в Україну.

Цікаво виглядає ФБ-сторінка журналіста Бикова-старшого.

Наприкінці 2013-го під час ЄвроМайдану він репостив українських та російських представників влади та офіційні повідомлення органів влади двох країн. І жодного репосту прихильників ЄвроМайдану або висловлювання на підтримку.

Показовий репост від 26 грудня 2013-го нардепа-регіонала Царьова про жорстку інформаційну атаку на владу.

Серед останньої активності Бикова-старшого: репост ефіру Ганни Герман на Newsone та особисте привітання Союзу журналістів Росії зі 100-річчям "Поздравляем российских коллег". Ну ось такі у Бикова-старшого "колеги".



Колега російських журналістів Биков-старший у кулуарах Ради



Знайти журналістські матеріали досвідченого журналіст Google не спромігся. Проте відшукав у нетрях Інтернету, що у 2010-му він увійшов до громадської ради МЗС.

Биков-старший зі своїми дітьми є засновниками ГО "Дипломатичний прес-клуб".

А Биков-молодший з дружиною – засновниками громадської організації "Інститут публічної політики та консалтингу ІНПОЛІТ".

Як йдеться на сайті, провідним експертом громадської організації ІНПОЛІТ є Кость Бондаренко.

При цьому Биков-старший є членом правління ГО "Інститут української політики" Костянтина Бондаренка. Останній відомий своєю співпрацею з регіоналами, просував Януковича, був заступником Тігіпка в партії "Сильна Україна". За різною інформацією, співпрацював з Льовочкіним та Новинським.

І в фонді Бондаренка "Українська політика", і в ІНПОЛІТі Бикова значиться "експерт" Олександр Лазарєв. Останній є завсідником медведчуківських телеканалів. Ходить на 112-й до Жаркіх у програму "По суті", куди запрошують найбільш явних медведчуківських експертів.

Також серед "експертів" ІНПОЛІТу є політолог Олег Саакян. Він був у ток-шоу "Право на владу" на телеканалі 1+1 разом з Юлією Тимошенко, доповнював її групу підтримки на цьому дивному ефірі.



Експерти Биков та Саакян



Якщо ж подивитися ширше на зв'язки родини Бикових, то можна побачити цілий ряд "провідних політологів". Включно з Русланом Бортником, який є членом правління ГО "Центр адміністративного та судового переслідування нацистських злочинців". Це ГО засновував екс-регіонал Вадим Колесніченко. Пам'ятаєте такого найбільш відвертого прихильника Кремля?

Більше цікавого у наступному блозі)



PS Якщо знаєте про якісь російські консерви та афілійованих до російських структур аферистів, кидайте інформацію про них мені в ФБ. Може, зробимо їх більш відомими...

Благали про допомогу – врятовані! Неймовірна історія з Херсона

Неймовірна історія з хеппі-ендом. На лівому березі Дніпра під Херсоном застрягла жінка з хлопчиком та дівчинкою. Вода поступово підіймалася, вони рятувалися на другому поверсі, на даху будинку...

Я потрапив у Херсон

Я потрапив у Херсон. Одразу зателефонував своїй редакторці Жені Моторевській, сказав, що буде репортаж з окупованого міста. Але чомусь вона такій новині від мене не зраділа...

Гол усього життя. За це і воюємо

За такі моменти ми любимо життя. Наприкінці матчу Динамо проти Евертона на поле вийшов ось цей чоловік. Він – вболівальник з Евертона. Але на поле він не вибіг, як іноді роблять фанати...

Легенди ЗСУ. Позивний "34"

Герой України танкіст Сергій Пономаренко має позивний "34" – по номеру його танка в АТО. Цю цифру "34" добре запам'ятали російські окупанти...

Зеленський, Демченко і "Харківські угоди"

"Гасите этих казлов!" Саме цей заклик асоціюється у мене з ратифікацією т.зв. "Харківських угод". З такими словами регіонали.ру кидалися на тих депутатів, хто протестував проти продовження базування руzкого флоту в українському Севастополі...

"Понять и простить"? Ще раз про медведчуківських медійників

Ми стали забувати, як виглядають медведчуківські медійники. Але от колишній спікер вирішив нагадати. Цією світлиною Разумков дякував медійникам з закритих телеканалів Ахметова...