10 липня 2019, 09:49

Бій за Україну

Сьогодні вночі отримала попередження, що найближчим часом одним популярним блогером буде зруйновано мій політичний імідж...

Минулого тижня активно обговорювався вкид в медійний простір фіктивного рішення Баришського суду щодо начебто мого позову проти фейсбуку і відповідно лунав шквал наклепів від гомофільноі спільноти.

І все це тому, що в цей четвер у парламенті буде спроба під шум політичних баталій і тишу невизначеного міжвладдя зробити справжню біду для майбутнього України.

Мова про коноплю (маріхуану, анашу, гашиш), а точніше про новий надприбутковий бізнес для нових обличь українського олігархату.

Під виглядом закону про так званий "медичний канабіс" буде спроба протягнути закон, який не має реального відношення до потреб пацієнтів, а натомість дозволить промислове вирощування коноплі в Україні.

Я, однозначно, за те, щоб усі пацієнти які потребують наркотичних знеболюючих чи протисудомних, мали можливість отримати доступ до цих препаратів.

І я, однозначно, проти того, щоб Украіна була засіяна коноплею і ставала джерелом дельта-9-тетрагидроканнабінолового кайфу для Європи.

Для допомоги хворим і легалізації препаратів, які містять в собі коноплю не потрібно приймати закон 10113, потрібно лише внести зміни до постанови Кабінету Міністрів України під номером 770, перевівши коноплю із таблиці 1 в таблицю 2.

Саме таким чином, якщо є реальне бажання, можно вирішити проблему хворих людей, які потребують наркотичних знеболюючих.

Водночас, не можу не звернути увагу на те, що поки недостатньо даних для того, щоб зробити однозначні висновки про безпеку канабісу навіть у разі застосування його у медичних цілях.

Але в четвер буде спроба відкрити "нові горизонти" для прихильників не медичної маріхуани, а "рекреаційної".

І коли всі будуть зайняті виборчим кодексом, буде спроба протягнути саме цей законопроект, який зруйнує майбутнє України.

В бідній країні засіяти поля коноплею і продавати її закордон – це трагедія для націі, здорової і щасливої України.

Ставати не просто сировинним придатком Європи, а конопляним придатком – соромно.

Прихильники маріхуани активно розповідають про країни, де її вирощування і вживання є легальним, але забувають сказати, що зі 193 країн світу, які входять в ООН, лише коло 20 маріхуану легалізували.

За останні 6 місяців раптом в усіх статтях Вікіпедії, пов'язаних з маріхуаною зявилися численні правки, які говорять про її безпеку і навіть користь.

Подивимось, що переможе в цей четвер на голосуванні – здоровий глузд чи чергові інтереси "великих гаманців", які заради нових прибутків готові засіяти Україну коноплею, прикриваючись правами і потребами хворих людей.

Відстоювати правду можно і без матюків, а радіти і посміхатися можно і, точно, корисніше для здоров'я тоді, коли ти не під кайфом.

А всім тим, хто пробує мене залякувати – відповідаю – ваша огидна брехня до мене не приліпає, я не схибила ніде і нічим ні перед Богом, ні народом України.

6208 врятованих життів

Цього року перша в Україні масова волонтерська медична акція "День Меланоми" очікує на ювілей. 20 травня в рамках вже 15-го Дня Меланоми ми оглянемо півмільйонного українця...

"Хочеться чуда і трішки вина..."

Коли приходять погані новини, коли стає важко вірити й сподіватись, коли хочеться опустити руки – я завжди згадую її. Ліну Костенко. Іменинницю, якій сьогодні виповнюється 94...

Друга річниця. Важко – але не соромно

Сьогодні, мабуть, кожен з нас напише про одне й те саме. Про той день, коли наше життя розділилося на "до" і "після" початку повномасштабного вторгнення, повномасштабної війни проти нашої країни...

Дякую, тату, за все...

Сьогодні у мене сумна дата... Вже три роки, як немає з нами мого тата – професора-патофізіолога Вадима Якимовича Березовського (1932-2020) – науковця і письменника, громадського діяча і борця...

Плата за героїзм

Де великі потрясіння – там і великий героїзм. І сьогоднішня війна за незалежність України, і війна Ізраїлю проти терористів – щодня пишуть нові історії подвигу та самопожертви...

Європа більше не мовчить

Ми дочекалися. Хоча багато хто не вірив, що це взагалі можливо. Вчора Парламентська Асамблея Ради Європи визнала Голодомор геноцидом українського народу...