19 липня 2019, 18:23

НАПЕРЕДОДНІ. ПРО ВИБОРИ І ПРО ВИБІР

На тлі багатослів'я і гучності кандидатів не так просто бути почутим😊. Проте, я вважаю, важливим сьогодні звернутися до кандидатів, виборчих штабів, але перш за все до вас – виборців, громадян України.

Завтра день тиші – час відсунути пафос передвиборчих слоганів та подумати про головне.

А головне – щоб вибори пройшли спокійно, законно і чесно.

Скажете – банально? Звичайно! Але банальність не робить це положення менш істинним.

Ми в МВС вже довели на попередніх президентських виборах, що можемо, вміємо і хочемо забезпечити легітимну процедуру виборів. У МВС є сили, засоби та мотивація для забезпечення безпеки й законності.

Національна поліція працює поза політикою, і тому наші вимоги однакові для всіх кандидатів, від найбільш провладних до радикально опозиційних: чітке дотримання Закону про вибори.

Інформую вас, що сьогодні за підсумками виборчої парламентської кампанії Нацполіція проводить перевірку у понад 6 тисяч звернень. На жаль, їх фігурантами є представники всього політичного спектра.

Я ще раз підкреслюю, ми однаково жорстко будемо ставитися як до провладних партій і кандидатів, включаючи політичну силу президента (і нинішнього і колишнього), так і до опозиційних.

В день голосування буде задіяно додатково 132,5 тисячі співробітників МВС (поліції, Нацгвардії, прикордонної, міграційної, рятувальної служб), включаючи оперативне чергування груп швидкого реагування, спецпризначенців і – вперше – Єдину систему авіаційної безпеки МВС.

Крім того, ми підсилюємо контроль державного кордону, протипожежні та піротехнічні підрозділи. Всі наші ЦОВВ працюють в посиленому режимі й готові прийти на допомогу, забезпечити захист і безпеку.







Ми якісно і неупереджено виконуємо свою роботу.

Але по-справжньому бездоганним виборчий процес буде тільки при розумінні та підтримці суспільства і кожного громадянина.

Не віриться, що саме від Вас – одного з мільйонів учасників – залежить така велика державна справа? Думаєте, що Ваша маленька брехня або невелика нечесна копійка – не вплине на великий загальний результат? Залежить і вплине!

А вже відповідальність – аж до кримінальної – за порушення точно нести особисто Вам!

Тому в ці вирішальні дні виборів – звертаюся до кожного з Вас, шановні мої співгромадяни – НЕ беріть участь у брехні, не підтримуйте помилкових дій навколо виборних процедур! Ваша чіткість і чесність на цих виборах – дасть нам всім неймовірну енергію і силу для позитивних змін. Це важливо!

Тому – звертаюся з кожного – будьте пильні – на виборчій дільниці не можна:

На виборчій дільниці не можна:

• приносити символіку партії або кандидата – в тому числі приходити на голосування в футболках чи бейсболках з символікою;

• голосувати замість іншої людини;

• виносити бюлетень (не важливо – заповнений чи ні) за межі ділянки;

• показувати кому-небудь заповнений бюлетень;

• фотографувати свій чи чужий бюлетень;

• опускати в скриньку для голосувань більше одного (свого!) бюлетеня;

• навмисно псувати бюлетень;

• агітувати за партію або кандидата.

Якщо Ви побачите, що хтось порушує ці правила – негайно повідомте членам виборчої комісії.

Якщо ж Ви помітите будь-яке порушення громадського порядку – зверніться до поліцейського, який несе чергування біля ДВК.

Ви так само можете зателефонувати на гарячу лінію Ситуаційного штабу МВС: 044-254-9756 або відправити повідомлення електронною поштою: vybory@mvs.gov.ua

І останнє. При бездоганній процедурі демократія передбачає законні механізми коригування та балансу системи. Порушення – відкривають шлях хаосу!

Тому вибори ПОВИННІ бути чесними. Це критично важливо для країни і для кожного з нас.

Думайте. І робіть свій чесний вибір.


Чесні вибори – сильна влада і сильна країна!



ФБ автора

ВИНО ПРЕВРАЩАЕМ В БЕРЦЫ! ВТОРОЙ ЭТАП

Итоги первого этапа акции: мы получили 4 010 880 грн благотворительных взносов, плюс зарезервированные, но пока не оплаченные лоты. Заказана первая партия зимних тактических берцев, поставка ожидается через 20 дней...

Подпиши петицию! Азов – сталь!

То, что происходит в Мариуполе – трагедия! Не только для Украины🇺🇦 – для всего мира! Множество людей сейчас работают над тем, чтобы Генеральная Ассамблея ООН провела экстренное заседание и были созданы условия для того, чтобы всех вывезти из Мариуполя...

Алиса

Это видео прислали из осажденного Мариуполя – это Алиса, ей 4 года, 50 дней из которых она живет вместе с мамой в бункере на территории завода "Азовсталь" под круглосуточными бомбежками...

Стратегия активной обороны. Держаться!

В последние дни широко обсуждается грядущая "решительная битва" за Донбасс. Но правда в том, что она – эта баталия – идет уже несколько дней, идет жесткое противостояние двух армий – орки давят, наша армия сопротивляется, сдерживает орду...

ТРИ ПОРАЖЕНИЯ ПУТИНА

День за днем... Война становится привычной. Мы уже не так остро реагируем на происходящий вокруг кошмар. Научились справляться. Мы даже научились немного спать по ночам...

ХАРЬКОВ!

Отстояли в 2014. Если придется – отстоим и сейчас! Осторожнее со словами, господин Президент. Это не сериал и не спектакль. Не нужно бросаться словами...