29 березня 2019, 19:42

ГОЛОСУЙ ЧЕСНО! МИ ЗАХИСТИМО ТЕБЕ І ТВІЙ ГОЛОС

Ну ось і все – завтра день тиші і потім голосування.

Загальне передвиборне божевілля, яке охопило інформаційне поле і весь наш соціум, на мить притихне, подивиться саме на себе, глибоко зітхне і... завирує з новою силою в другому турі на наступні три тижні. Але, як говорила дівчина класичного образу, – про це ми подумаємо завтра. Зараз же ми маємо голосування і вибір для кожного: 1 з 39.

Вам, шановні громадяни України, потрібно дізнатися від мене, як від міністра внутрішніх справ, кілька важливих речей напередодні голосування.

Безпеку Вашого голосування на виборах 31 березня забезпечуватимуть 135,4 тисяч працівників системи МВС України.

Безпека і правопорядок на виборчих дільницях – 78 тисяч поліцейських і рятувальників. Тобто, біля КОЖНОЇ виборчої дільниці буде постійно чергувати 2 працівники поліції і один рятувальник.

Маршрути 3246 патрульних екіпажів з 11 400 поліцейськими переорієнтовані так, щоб вони могли прибувати на виклик до виборчої дільниці максимально оперативно.

Для забезпечення фіксації та кваліфікації злочинів у всіх населених пунктах чергуватимуть групи швидкого реагування патрульної поліції. А для проведення слідчих дій сформовано 1 127 слідчо-оперативних груп, що включають 4 500 поліцейських.

По всій країні чергуватимуть працівники вибухотехнічних служб Нацполіції – 147 груп (223 фахівці) і ДСНС – 71 група (339 фахівців), включаючи кінологів і чотирилапих помічників, і 107 радіохімічних розрахунків (325 осіб).

10 600 рятувальників ДСНС забезпечать чергування 5 084 пожежних та аварійно-рятувальних груп. На пожежних постах чергуватимуть 28,8 тисяч працівників.

Безпеку в пунктах пропуску додатково забезпечуватимуть 169 груп Держприкордонслужби – 1 700 прикордонників. 326 груп, 1,3 тисячі прикордонників, додатково залучаються на посилене патрулювання прикордонних районів.

1,9 тисячі працівників Державної міграційної служби по всій країні допоможуть оперативно вирішити проблеми з паспортами і реєстрацією, якщо це буде можливо в рамках закону. Крім того, ДМС забезпечить взаємодію з ОВК, ЦВК, органами реєстрації та НПУ – по уточненню відомостей і можливих правопорушеннях.

Також в режим оперативного чергування переводяться КОРД, ТОР і Авіаційна служба безпеки МВС. У резерв додатково заступлять на чергування 8 213 бійців Нацгвардії і 3 600 поліцейських.



Якщо Ви помітили порушення виборчого законодавства або громадської безпеки – зверніться до поліцейського. Або – до будь-якого працівника МВС: рятівника, нацгвардійця, прикордонника. Кожен прийде Вам на допомогу!

Важливе уточнення: якщо протиправна дія відбувається в приміщенні виборчої дільниці – рішення про залучення поліції приймає виборча комісія.

Перед тим, як на Вашу виборчу дільницю привезли бюлетені, вона була перевірена вибухотехніками, піротехніками і кінологами зі службовими собаками. З цього моменту вона перебувала під цілодобовим контролем поліції до самого відкриття – дільниця безпечна!



Координацію та взаємодію всіх служб і працівників, задіяних в забезпеченні порядку і безпеки виборів, забезпечує Ситуаційний центр МВС. У роботі Центру беруть участь представники всіх ЦОВВ, що координуються МВС, наші партнери від Громадянської мережі "ОПОРА", репрезентанти місій міжнародних спостерігачів.

У ситуаційному центрі МВС цілодобово працює гаряча лінія + 38044-254-97-56. За необхідності – телефонуйте!

Для прийому інформації від іноземних спостерігачів в Центрі чергують поліцейські, які володіють англійською мовою. Інформацію також можна надсилати на електронну пошту redactor@police.gov.ua.

Ми плануємо упродовж дня 31 березня кожні дві години проводити брифінги для журналістів, щоб інформувати Вас про те, як проходить процес голосування в країні.

Ще раз наголошу на головному. МВС поза політикою. Наша мета – чесні і прозорі вибори, безпека та порядок під час голосування, забезпечення невтручання в роботу комісій при підрахунку голосів та транспортуванні протоколів.

У нас є сили, можливості й мотивація.

Голосуйте спокійно, голосуйте чесно! Ми захистимо Вас і Ваш голос! Це наш обов'язок.

У мене є прохання і до Вас, шановні громадяни України:

Прошу Вас не брати участь в будь-яких сумнівних схемах, пов'язаних з купівлею-продажем голосів, нечесних нелегітимних процедурах голосування! Не беріть участі в брехні і помилкових діях.

Це важливо – будувати майбутнє країни на ґрунті чесних виборів!


ФБ автора

ВИНО ПРЕВРАЩАЕМ В БЕРЦЫ! ВТОРОЙ ЭТАП

Итоги первого этапа акции: мы получили 4 010 880 грн благотворительных взносов, плюс зарезервированные, но пока не оплаченные лоты. Заказана первая партия зимних тактических берцев, поставка ожидается через 20 дней...

Подпиши петицию! Азов – сталь!

То, что происходит в Мариуполе – трагедия! Не только для Украины🇺🇦 – для всего мира! Множество людей сейчас работают над тем, чтобы Генеральная Ассамблея ООН провела экстренное заседание и были созданы условия для того, чтобы всех вывезти из Мариуполя...

Алиса

Это видео прислали из осажденного Мариуполя – это Алиса, ей 4 года, 50 дней из которых она живет вместе с мамой в бункере на территории завода "Азовсталь" под круглосуточными бомбежками...

Стратегия активной обороны. Держаться!

В последние дни широко обсуждается грядущая "решительная битва" за Донбасс. Но правда в том, что она – эта баталия – идет уже несколько дней, идет жесткое противостояние двух армий – орки давят, наша армия сопротивляется, сдерживает орду...

ТРИ ПОРАЖЕНИЯ ПУТИНА

День за днем... Война становится привычной. Мы уже не так остро реагируем на происходящий вокруг кошмар. Научились справляться. Мы даже научились немного спать по ночам...

ХАРЬКОВ!

Отстояли в 2014. Если придется – отстоим и сейчас! Осторожнее со словами, господин Президент. Это не сериал и не спектакль. Не нужно бросаться словами...