Windows Firewall Control

Windows Firewall Control 6.11.0.0

Windows Firewall Control

Windows Firewall Control – це програма, що розширює можливості брандмауера Windows. Продукт поширюється безкоштовно, перекладений на безліч мов, включаючи російську, і дозволяє налаштовувати колір інтерфейсу.

По суті, Windows Firewall Control являє собою графічну оболонку, яка покликана полегшити користувачеві процес керування вбудованим в ОС фаєрволом. Програма не додає власні правила, а лише пропонує задіяти деякі з уже існуючих.

У своїй роботі інструмент Windows Firewall Control використовує механізм профілів – наборів або зведень правил, яких в програмі налічується чотири. Кожен такий набір змушує фаєрвол поводитися певним чином. Так, наприклад, режим суворої фільтрації встановлює для програм на комп'ютері заборону на всі вхідні і вихідні з'єднання. Це може бути корисно при підключенні до мережі Інтернет в громадських місцях – парках, кафе, кампусах.

Два більш сприятливих режими – помірної і слабкої фільтрації – застосовуються відповідно в умовах офісу і вдома. Перший з них має на увазі буквально «заборону на все, що не дозволено», в той час як другий відкриває доступ всім бажаючим додаткам, за винятком тих, блокуючі правила для яких, створені окремо.

З метою забезпечення безпеки системи налаштування правил і зміна рівня фільтрації має здійснюватися безпосередньо з інтерфейсу Windows Firewall Control. Для цього в програмі є засоби самозахисту, які припиняють будь-яке втручання в її роботу ззовні. Ще однією корисною функцією є імпорт/експорт правил брандмауера Windows з файлу, що відкриває системним адміністраторам простір для експериментів з політиками безпеки.

Інтерфейс Windows Firewall Control виконаний у фірмовому стилі. Колірна схема піддається зміні з боку користувача. Головне вікно вертикально поділено на дві частини. Меню (зліва) складається з пунктів-вкладок, кожен з яких відкриває доступ до тієї чи іншої групи параметрів фаєрвола (праворуч).

Програма претендує на постійну активність, починаючи з завантаження ОС і аж до завершення її роботи. Таким чином, якщо не закрити фаєрвол примусово, іконка Windows Firewall Control буде висіти в треї.

Переваги Windows Firewall Control

  • Безкоштовне розповсюдження продукту.
  • Підтримка російської мови інтерфейсу.
  • Можливість вручну перевести програму на українську мову.
  • Можливість кастомізації кольору інтерфейсу.
  • Наявність декількох профілів з готовим набором правил.
  • Підтримка імпорту/експорту правил брандмауера Windows з файлу.
  • Наявність вбудованого журналу.
  • Підтримка інтеграції програми з провідником Windows.
  • Наявність вбудованого посібника користувача.

Недоліки Windows Firewall Control

  • Відсутність українського мовного пакету.

Висновок

Незважаючи на всі переваги програми, змінювати політики безпеки ОС не рекомендується без наявності належних знань. Зрештою, кінцевий користувач малоцікавий хакерам, а для організації по-справжньому безпечних мереж, можливостей програми все одно недостатньо. Таким чином, цей фаєрвол краще використовувати в цілях навчання або рішення малозначних проблем ОС, які мають локальний характер.

Увага

Для роботи програми потрібна наявність на комп'ютері користувача встановленого пакета .NET Framework версії 4.5 або новіше.

Щоб змінити мову інтерфейсу, необхідно завантажити мовний пакет (завантажується окремо) і перемістити його в каталог з встановленим Windows Firewall Control. Далі повністю закрийте фаєрвол, клікнувши правою кнопкою миші на іконку в треї Windows і вибравши пункт «Exit». При наступному запуску інструменту мова інтерфейсу зміниться автоматично.

Зміни в останній версії

  • Виправлено: після створення тимчасового правила з діалогового вікна повідомлень, що включає кілька заблокованих програм, необхідно закрити діалогове вікно повідомлень, інакше нові правила будуть тимчасовими.
  • Виправлено: функція пошуку на панелі правил не включає властивість "Опис".
  • Покращено: алгоритм виявлення недійсних правил для програм Магазину Windows було оновлено, щоб уникнути помилкового виявлення.
  • Покращено: покращено обробку та ведення журналу помилок у певних частинах коду.
Автор:
Офіційний сайт: www.binisoft.org
Оновлено:
Версія Windows: 7, 8, 10
Мова інтерфейсу: English, Русский
Завантажити Windows Firewall Control для Windows

Коментарі

Бажаєте поділитися враженнями або поставити запитання?

Розпочніть обговорення, залишивши коментар зі своїми думками про Windows Firewall Control!

Схожі програми