SoftPerfect WiFi Guard

SoftPerfect WiFi Guard 2.2.3

SoftPerfect WiFi Guard

WiFi Guard — це мережевий сканер від компанії SoftPerfect, який дозволяє виявити всі пристрої, підключені до бездротової мережі. Для виявлення пристроїв, підключених до мережі, додаток WiFi Guard сканує її шляхом відправки в неї запитів. Як правило, одержувачі повідомлень відповідають на них автоматично, направляючи мережеві пакети з інформацією про себе назад відправнику. Таким чином, адміністратор або власник мережі стає власником таких відомостей про всі підключені до неї пристрої, як ім'я, мережева або IP-адреса, статистика активності по годинах, а також фізична адреса адаптера (MAC), який, до того ж вказує і на виробника чіпа.

Параметри сканування дозволяють задати періодичність виконання вищеописаної операції. Максимально допустимий інтервал дорівнює шістдесяти хвилинам. Крім того, програма має засоби для відправки відомостей про невідомі підключення за допомогою e-mail повідомлень.

Інтерфейс WiFi Guard простий в освоєнні і являє собою стилізоване вікно з невеликою кількістю кнопок швидкого доступу до функцій. Основну робочу область займає таблиця з інформацією про відомі та невідомі пристрої, яка може бути залучена в будь-який час як файл XML.

Переваги WiFi Guard

  • Підтримка української мови.
  • Можливість збереження інформації у вигляді таблиці в XML форматі.
  • Підтримка завантаження з інтервалом часу.
  • Виявлення комп'ютерів, прихованих за фаєрволом.
  • Наявність переносної (портативної) версії.

Недоліки

  • В безкоштовній версії програми відображається максимум 5 пристроїв.

Висновок

Утиліта працює коректно, не дає збої й не вилітає. Сканування здійснюється досить швидко. Єдине, що псує враження від використання WiFi Guard — це необхідність придбання ліцензії при порівняно невеликому вбудованому функціоналу.

Встановлення WiFi Guard

Програма поширюється в переносному і повноцінному варіанті. Встановлення за допомогою інсталятора виглядає стандартно і містити лише кілька кроків. В процесі користувач має можливість налаштувати шлях розташування утиліти на жорсткому диску і створити ярлик WiFi Guard на робочому столі.

Щоб змінити мову інтерфейсу клацніть «Help» в меню програми угорі ліворуч, після чого оберіть пункт «Language». Далі клікніть мишею по потрібному значенню мови. Щоб зміни набрати чинності, перезавантажте сканер.

Зміни в останній версії

  • Додано: покращене розпізнавання пристроїв за допомогою онлайн-запитів.
  • Покращено: Відкрийте веб-браузер при подвійному натисканні на піктограму веб-сторінки для пристроїв із веб-інтерфейсом.
  • Виправлено: запуск автосканування перед відображенням головного вікна.
  • Виправлено: частковий збіг MAC-адрес.
Автор:
Офіційний сайт: www.softperfect.com
Оновлено:
Версія Windows: 7, 8, 10, 11
Мова інтерфейсу: English, Українська, Русский
Завантажити SoftPerfect WiFi Guard для Windows

Коментарі

Бажаєте поділитися враженнями або поставити запитання?

Розпочніть обговорення, залишивши коментар зі своїми думками про SoftPerfect WiFi Guard!

Схожі програми