Инженерный калькулятор

Инженерный калькулятор 2.2

Инженерный калькулятор

Інженерний калькулятор – це безкоштовна програма для проведення комплексних математичних розрахунків. Цей інструмент дозволяє не лише обчислювати вирази, але також будувати графіки функцій, розв'язувати рівняння та їх системи, здійснювати розрахунок інтегралів, графів і величин, взятих з області статистики.

Калькулятор буде корисним не лише досвідченим інженерам, а й учням, що знаходяться в рамках освітньої системи. Завдяки підтримці обчислень з урахуванням вбудованих констант і одиниць вимірювання програма може бути застосована як на уроках математики, так і фізики. Розширення предметної області використання калькулятора може відбуватися за рахунок додавання власних параметрів і функцій.

Необхідність проведення геодезичних розрахунків також врахована в повній мірі. Програма містить прямі і зворотні функції. Обчислення можуть бути виконані як в градусній, так і в радіанній мірі, а облік найменших часток при вимірюванні кутів доступний користувачеві завдяки підтримці формату градуси-хвилини-секунди.

За допомогою різних алгоритмів і чисельних методів, втілених у вигляді послідовності біт в комп'ютері користувача, інженерний калькулятор знаходить корінь квадратних рівнянь, а також вирішує завдання з області вищої математики і статистики. Так, при завданні послідовності значень в розділі Статистика можуть бути знайдені величини суми, середнього арифметичного і середнє відхилення, у той час як робота з табличними даними надає користувачеві можливість використання операціїй інтерполяції та апроксимації з можливістю вставки пар чисел із зовнішнього файлу.

За аналогією зі звичайними цифровими калькуляторами програма має певний обсяг пам'яті і здатна запам'ятовувати результати обчислень, у тому числі, з подальшим відображенням протоколу проведених операцій. За необхідності підсумкові значення розрахунків можуть бути записані в файл.

Інтерфейс програми реалізований за допомогою стандартних вікон Windows без будь-якого додаткового оформлення. Калькулятор не перераховує результат після кожного нового введення даних, а обчислює вираз цілком з урахуванням дужок і пріоритету функцій. Головне вікно містить тільки базовий функціонал. Додаткові опції заховані по розділах, перелік яких доступний користувачеві при натисканні пункту Обчислення на панелі інструментів. Для більш простого звернення і зручності користувача кожен активний елемент управління інженерного калькулятора супроводжується поясненнями в рядку стану програми внизу зліва.

Переваги Інженерного калькулятора

  • Безкоштовне розповсюдження продукту.
  • Підтримка операційних систем родини Microsoft Windows.
  • Можливість обчислення виразів, введених в рядок.
  • Можливість збереження результату в пам'ять або в файл.
  • Збереження та відображення історії обчислень.
  • Можливість побудови графіків функцій, рішення рівнянь і обчислення інтегралів.
  • Проведення розрахунків з використанням одиниць вимірювання.
  • Рішення задач з теорії графів.

Недоліки Інженерного калькулятора

  • Відсутність підтримки інших мов, крім російської.
  • Відсутність параметрів, що настроюються щодо продуктивності та оформлення програми.
  • Досить застарілий інтерфейс.
  • Відсутність підтримки розрахунків в різних системах числення.

Висновок

Інженерний калькулятор не має привабливого зовнішнього вигляду і не надає користувачеві ніяких параметрів, що настроюються. Проте, програма добре справляється зі своїми завданнями, пропонує користувачеві широкий вибір доступних опцій і здатна скласти конкуренцію іншим подібним рішенням.

Увага

Для повноцінної роботи калькулятора потрібна наявність на комп'ютері користувача встановленого пакета .NET Framework версії 3.5 і вище. Завантажити вказаний пакет користувач може зі сторінки завантаження нашого сайту.

Встановлення Інженерного калькулятора

Встановлення програми не займає багато часу і містить стандартний набір кроків. Завантажити інсталятор calc_setup.exe користувач може нижче на цій сторінці опису продукту. Далі запустіть виконуваний файл. Оберіть мову майстра встановлення, після чого на екрані запрошення натисніть Next. Вкажіть шлях розташування програми і назву каталогу при розташуванні калькулятора в меню Пуск, користуючись підказками встановника. За необхідності створіть значок на робочому столі. Щоб почати встановлення, клацніть Install. По завершенні процесу ознайомтеся з інформацією від розробників і натисніть Finish. Інженерний калькулятор можна запустити за допомогою ярлика на робочому столі або з меню Пуск.

Зміни в останній версії

  • Додано підтримку створення програмованих функцій мовами JavaScript, C# та Visual Basic
  • Виправлено обробку помилок при вирішенні систем рівнянь
  • Виправлено неможливість використовувати константи з ім'ям, що починається на "e"
  • Виправлені помилки при обчисленні виразів на системах з регіональними параметрами, відмінними від російських
  • Виправлені друкарські помилки в повідомленнях та довідці
Автор:
Офіційний сайт: smallsoft2.blogspot.com
Оновлено:
Версія Windows: XP, Vista, 7, 8, 10
Мова інтерфейсу: English, Русский
Завантажити Инженерный калькулятор для Windows

Коментарі

Бажаєте поділитися враженнями або поставити запитання?

Розпочніть обговорення, залишивши коментар зі своїми думками про Инженерный калькулятор!

Схожі програми