Документ z1246-18, чинний, поточна редакція — Прийняття від 11.10.2018
( Остання подія — Набрання чинності, відбулась 23.11.2018. Подивитися в історії? )
Експортування великих файлів може зайняти більше часу!
Виберіть формат файлу для збереження:

НАЦІОНАЛЬНА КОМІСІЯ, ЩО ЗДІЙСНЮЄ ДЕРЖАВНЕ РЕГУЛЮВАННЯ У СФЕРІ РИНКІВ ФІНАНСОВИХ ПОСЛУГ

РОЗПОРЯДЖЕННЯ

11.10.2018  № 1799


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
02 листопада 2018 р.
за № 1246/32698

Про затвердження Порядку стажування громадян із числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

Відповідно до частини дев’ятої статті 48 Закону України «Про державну службу» та пункту 13 Положення про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, затвердженого Указом Президента України від 23 листопада 2011 року № 1070, Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, ПОСТАНОВИЛА:

1. Затвердити Порядок стажування громадян із числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг, що додається.

2. Департаменту державного регулювання та методології нагляду на ринках фінансових послуг разом з департаментом юридичного забезпечення забезпечити подання цього розпорядження до Міністерства юстиції України для державної реєстрації.

3. Управлінню забезпечення діяльності Голови та членів Комісії забезпечити оприлюднення цього розпорядження після його державної реєстрації.

4. Це розпорядження набирає чинності з дня його офіційного опублікування.

5. Контроль за виконанням цього розпорядження покласти на члена Нацкомфінпослуг Залєтова О.М.

Голова Комісії

І. Пашко



ЗАТВЕРДЖЕНО
Розпорядження
Національної комісії,
що здійснює державне
регулювання у сфері ринків
фінансових послуг
11 жовтня 2018 року № 1799


Зареєстровано в Міністерстві
юстиції України
02 листопада 2018 р.
за № 1246/32698

ПОРЯДОК
стажування громадян із числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг

1. Цей Порядок визначає загальні положення щодо організації та проходження стажування громадян із числа молоді, які не перебувають на посадах державної служби, в апараті Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сфері ринків фінансових послуг.

2. У цьому Порядку термін «молодь» означає громадян України віком до 35 років, які є студентами закладів вищої освіти або здобули вищу освіту та не перебувають на посадах державної служби.

3. Основною метою стажування є залучення молодих та вмотивованих спеціалістів до роботи на державній службі, ознайомлення їх зі специфікою діяльності Нацкомфінпослуг та набуття ними практичного досвіду роботи на державній службі.

4. Зарахування на стажування та визначення строку проходження стажування здійснюються на підставі заяви особи, яка має намір пройти стажування в апараті Нацкомфінпослуг (далі - стажист), і згоди керівника відповідного структурного підрозділу Нацкомфінпослуг, що оформлюється наказом керівника апарату Нацкомфінпослуг (у разі відсутності керівника апарату Нацкомфінпослуг - особи, яка виконує його обов’язки). До заяви стажист додає резюме у довільній формі.

5. Стажування молоді в апараті Нацкомфінпослуг здійснюється з ініціативи керівника апарату Нацкомфінпослуг (особи, яка виконує його обов’язки), керівників вищих навчальних закладів, молодіжних громадських формувань та осіб, які бажають пройти стажування.

6. Стажування молоді здійснюється строком до шести місяців у вільний від навчання (роботи) час у межах робочого часу працівників апарату Нацкомфінпослуг, а саме:

повний робочий день - понеділок - четвер з 9:00 до 18:00 год, п’ятниця з 9:00 до 16:45 год (обідня перерва з 13:00 до 13:45 год);

неповний робочий день - не менше ніж 4 години в робочі дні.

7. На період стажування в апараті Нацкомфінпослуг за стажистом закріплюється керівник стажування із числа керівників структурних підрозділів Нацкомфінпослуг.

8. Зміст стажування визначається індивідуальним планом стажування (додаток).

Індивідуальний план стажування визначає участь стажиста у вирішенні перспективних і поточних завдань, які ставить йому керівник стажування (вирішення організаційних питань, підготовка аналітичних, інформаційних довідок, проектів розпорядчих і нормативних документів).

Поставлені завдання мають бути чіткими та зрозумілими.

Завдання і доручення мають бути з кінцевою датою їх виконання.

9. Керівник стажування:

складає та затверджує індивідуальний план стажування;

забезпечує умови, необхідні для проходження стажування;

забезпечує стажисту можливість ознайомитися з організацією роботи структурного підрозділу;

залучає стажиста до діяльності структурного підрозділу, підготовки проектів службових документів (крім документів, які містять інформацію з обмеженим доступом).

10. Стажист:

зобов’язаний у повному обсязі та своєчасно виконувати завдання, передбачені індивідуальним планом стажування, вказівки та доручення керівника стажування;

зобов’язаний дотримуватися правил внутрішнього службового розпорядку Нацкомфінпослуг, етики та культури поведінки;

може брати участь у роботі структурного підрозділу та бути присутнім на нарадах такого структурного підрозділу, готувати проекти документів;

має право отримувати інформацію для виконання покладених на нього завдань та індивідуального плану стажування.

11. Стажист після закінчення стажування повинен підготувати письмовий звіт про виконання індивідуального плану стажування з власними висновками про його організацію та проведення, який засвідчує своїм підписом.

12. Керівник стажування після закінчення стажування готує довідку або характеристику, яка містить інформацію про результати стажування з відображенням рівня професійної підготовки стажиста, одержаних ним знань та навичок, професійних, ділових та особистих якостей. Довідка або характеристика готуються у двох примірниках, один з яких надається стажисту, а інший передається для зберігання до управління персоналом разом з усіма документами про проходження стажування.

13. Стажування проходить на безоплатній основі. Нацкомфінпослуг не несе зобов’язань щодо відшкодування молоді, яка проходить стажування в апараті Нацкомфінпослуг, витрат на проїзд до місця стажування і назад, добових за час перебування в дорозі, найм житла.

Керівник апарату
Нацкомфінпослуг


Т. Галабудська



Додаток
до Порядку стажування громадян
із числа молоді, які не перебувають
на посадах державної служби,
в апараті Національної комісії,
що здійснює державне регулювання
у сфері ринків фінансових послуг
(пункт 8)

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПЛАН СТАЖУВАННЯ



вгору