«Страшний Суд»? а чому не «Час радісної зустрічі»?

дорогі браття і сестри, слухаючи уривок з Євангелія від Матея 25, 31-46, ми розуміємо, що це не проста притча чи повчальна історія, це те, що чекає кожного з нас у майбутньому – це те, що станеться з цілим людством. І для когось ця історія може видатися радісною, а для когось – це причина для смутку.
Хтось почувши слова: “Ходіте, благословенні Отця мого, візьміть у спадщину царство, що було приготоване вам від створення світу”зрадіє, бо відчує, що це сказано про нього, а інші жахнуться і опустять очі, бо відчують, що до них відносяться ці слова: “Ідіть від мене геть, прокляті, у вогонь вічний, приготований дияволові й ангелам його”.
Як зауважуємо це не буде судовий процес, де є адвокати і сторона обвинувачення, де можна щось пояснити і оправдатися, де можна щось змінити власними силами чи через знайомства. Саме тому дехто так і називає «Страшний Суд»!
А чому не «Час радісної зустрічі»?
Тоді буде Велика Зустріч. Хочеться відразу про згадати, що день Воскресіння ми зустрінемось всі, будемо разом! Все людство – всі діти нашого Творця! Це буде чудова мить, коли сім’я, родина об’єднається знову, після розлуки смерті. Більше того, коли цілий рід людський відчує себе Величезною РОДИНОЮ. Це буде дійсно велике чудо.
Зустрінемось не тільки з особами, але з нашими вчинками! Все стане відомо! Відкриються не тільки наші вчинки, але і наші думки і наші бажання.
Ось, тоді ми взнаємо, чому у цьому світі ставались різні події і чого вдалось уникнути.

Один з найболючіших моментів мабуть буде факт, що між нами буде також РОЗ’ЄДНАННЯ.
У той час буде також поділ і розлука. Насправді цей поділ вже починається тут на землі, за життя. Кожен з нас може вплинути на це рішення: де будемо!
Господь нам дає вказівки, що буде важливим у цей час – це наші вчинки, це наші щоденні нагоди творити добро в ім’я нашого Спасителя.
Тому кожен наш добрий вчинок нашим ближнім – це крок до Бога. Це крок до вічності з Богом.

Насторожує думка декого: “Я добра людина, але декого не переношу, терпіти не можу навіть його/її присутності…”
А як буде з такими людьми на Суді?
Чи Господь виявить їм Свою ласку бути в Раю із тими, кого вони не можуть сприйняти, адже вони теж творять добро і можуть йти до Вічної Радості…?