Для Бога ми всі живі

Слава Ісусу Христу!
Дорогі браття і сестри у Христі, зворушлива історія описана у Євангелії від Луки 7, 11-16 : вдова і похоронна процесія, а їм на зустріч Ісус і Його послідовники повні радості.
Ісус зупиняє сумних людей і говорить Своє Божественне Слово до тих, котрі ув’язнені у смутку та печалі, які живуть у безнадії та можливо втратили сенс життя. Чоловіка нема, дитини також і тепер для кого жити?

~~~ Ісус говорить і Його вартує послухати ~~~
Ісус говорить до тих, хто мабуть вже кілька днів кричить у середині свого серця: чому, за що?
Але найбільше дивує те, що Ісус говорить до того, хто мав би не чути, бо мертвий! Звертається до нього: встань!
Хіба до мертвих говорять? Хіба вони чують?
Якщо живі, то чують і виконують Божу волю!

Дорогі у Христі, на те й прийшов Бог на землю, щоб пригадати нам про близькість нашого Бога, який очікує від нас, щоб ми Йому повірили. Повірили в Нього, як Творця і Господа нашого життя! Він є життя податель!
Повірили не тільки у видимих і земських справах, але у те, що для нас стало вже недосяжним, що людський розум не може охопити – у воскресіння, у вічне життя!

~~~Для Бога немає мертвих~~~
У молитві Господній ми молимо: Нехай буде воля Твоя, як на небі так і на землі! Хай буде воля у світі видимому і не видимому.
Церква нас почає: Він живими і мертвими володіє.
Також сьогоднішня історія показує, що для Бога є всі живі і тому Він до них промовляє і вони відгукуються, слухають Його – бо Він є їхній Бог!
Ми також звертаємось до тих, хто покинув цей світ – вони і для нас залишились живі, маючи уснувше тіло, душею залишаються уважні до голосу Бога і також, з Його превеликої милості до наших взивань.

~~~Ми віримо у воскресіння~~~
Бог каже: «не плач» не тільки через те, що хоче втішити, але хоче повернути радість через воскресіння!
У час нашого болю і трагедії залишімось відкритими до голосу Бога і прислухаймось у нашому щоденному житті, що Він хоче нам сказати!
Якщо будемо послушні Йому, уважні до Його голосу в часі цього земського життя, то при воскресінні ми почуємо Його голос, що буде казати встань до вічного життя!
Вірую в життя будучого віку!

Свято Покров Богородиці – це можливість усім об’єднатися в молитві, просячи ЇЇ покрову.
Звертатися у молитві до тих, хто вже перебуває у вічності – це вияв великої віри у те, що вони живі в Бозі. Просити їхнього заступництва і допомоги, це знак єдності в молитві перед Всемогутнім Богом.
Господу сподобалось не обмежитись в Самому Собі, а розділити славу і присутність у Святих. Найближча помічниця у Божому царстві є Богородиця, яка є найбільшим прикладом віри для нас людей. Саме вона від Благовіщення до Голгофи бажала лише одного – нехай станеться по- Твоєму слову.
Ми надхнені прикладом Пресвятої Матері Марії взиваємо про її заступництво і охорону в духовній Боротьбі.