Життя Ісуса було в постійній молитві

Loading

Дорогі браття і сестри, вітаю із завершенням святого Великого Посту. Цього року ми увійшли в цей піст із особливим наголосом на молитві. Ми молились і вчились молитися за зразком псалмів. Мали можливість написати свій псалом.
Ми підтвердили поучення отців молільників пустині: “хочеш навчитися молитися – почни молитися і Бог Сам буде тебе вести цією стежкою духовості, це Він буде твоїм учителем, порадником і батьком, а ти будеш послушною дитиною”. У діалозі із Богом зростає і кріпне наша довіра до Нього і до Його Святої волі.Ми молимось не для того, щоб просто молитися. Молимось, щоб скріпити свій зв’язок із Богом. Частіший і щиріший діалог творить тісніші зв’язки. Якщо у тебе “холодні і формальні” відносини із Богом, тепер ти знаєш що маєш робити. Бог для тебе відкриється як Добрий батько, як друг…
Звичайно, що в житті не все має бути нам зрозуміло відразу і відкрито тільки з причини нашої цікавості. Тому Бог нам все поступово відкриває і це відкриття є від джерела знання – від Самого Бога. Тому окрім говорити до Бога, нам потрібно ще навчитися Його слухати.
“Бог – Слово”,  так будемо читати в часі Божественної Літургії у день Торжества Воскресіння. Тому Бог-Слово прийняв людське тіло, щоб особисто заговорити людьскими устами до людини, щоб вона почула людськими вухами.
Що тільки Бог не зробить, щоб показати Свою Любов до нас?
Молитва слухання у Страсний тиждень
Навчитися слухати Бога – це полюбити мир, спокій, тишину. У сучасному світі, це не так вже й просто. Зовнішній гамір може вірватися до твоєї внутрішньої оселі душі і створити шум. Людина, котра у шумі, перебуває в напруженні і легко втомлюється, легко дратується. Тому маємо шукати місця, де ми могли би захиститися від такого напруження, відновити свій душевний спокій, стати мирною людиною, відновити на нас образ Божий.
Ісус часто йшов на самоту, не щоб втікти від людей, а щоб мати особливий час із Отцем.
Ми входимо у Страсний тиждень із особливою молитвою слухання. Бог говорить і ми слухаємо!

Залишити відповідь