ua en ru

В Україну прибули 10 бронемашин з США

В Україну прибули 10 бронемашин з США

В Україну в середу, 25 березня, прибутку 10 американських броньованих автомобілів HMMWV. Про це заявив Президент України Петро Порошенко в аеропорту Бориспіль під час церемонії передачі техніки українській стороні, передає кореспондент РБК-Україна.

"Сьогодні українські військові, відповідно до підписаних контрактів, отримають на ваших очах перші 10 броньованих автомобілів, дуже добре відомих, які мають дуже ефективну історію - "Хаммер". Вони відомі і українському війську, і українським десантникам, які мають досвід управління "Хаммером" вже багато років", - заявив Порошенко.

За його словами, 8 з цих машин після оснащення озброєнням українського виробництва будуть спрямовані в підрозділах Високомобільних десантних військ, 2 - спеціальним підрозділам СБУ.

"Я хочу подякувати за ту позицію щодо врегулювання подій на Донбасі, за визнання Росії агресором, яка анексувала Крим і яка відкрила пряму військову агресію на території Донецької і Луганської областей. За ініціативність, яку проявляє США і наполегливість у питаннях захисту України, за солідарність з Україною, за єдність, яку демонструють США разом з країнами "Великої сімки" і ЄС з усім світом у розробці та реалізації єдиної солідарної позиції щодо підтримки України", - підкреслив Президент.

В Україну прибули 10 бронемашин з США

В Україну прибули 10 бронемашин з США

В Україну прибули 10 бронемашин з США

Нагадаємо, всього США передадуть Україні 230 таких бронеавтомобілів. Очікується, що ще дві партії по 10 машин з посиленою бронею прибудуть в Україну до квітня, а решта 200 автомобілів - протягом 45 днів.