ua en ru

Порошенко підписав закон про збільшення чисельності ЗСУ

Порошенко підписав закон про збільшення чисельності ЗСУ

Президент України Петро Порошенко підписав закон 235-VIII "Про чисельність Збройних Сил України", який передбачає збільшення чисельності армії до 250 тис. чоловік. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Порошенка.

"Законом №235-VIII затверджена чисельність ЗСУ у кількості, що не перевищує 250 тис. осіб, у тому числі 204 тис. військовослужбовців. В особливий період чисельність Збройних Сил збільшується на кількість особового складу, призваного на військову службу на виконання нормативних актів про мобілізацію", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що раніше Верховною Радою була затверджена чисельність ЗСУ в межах 184 тис. осіб. Однак з огляду на загрози національній безпеці України у військовій сфері, у ВСУ формуються 2 управління оперативних командувань, 11 бригад, 4 полки, 18 батальйонів, 16 окремих рот та взводів 13 різного призначення.

"Для своєчасного розгортання певного угруповання військ (сил) Збройні Сили необхідно утримувати в чисельності 250 тисяч осіб", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, 5 березня Верховна Рада підтримала в першому читанні і в цілому законопроект № 2269 "Про чисельність Збройних сил України". За відповідне рішення проголосували 270 нардепів із 226 мінімально необхідних.