ua en ru

Нардеп Ланьо намагався виїхати з України, - джерело

Нардеп Ланьо намагався виїхати з України, - джерело Фото: Михайло Ланьо

У Держприкордонслужбі інформацію не підтвердили, але і не спростували

Народний депутат (група "Воля народу") Михайло Ланьо в п'ятницю, 17 липня, здійснив спробу виїзду з України. Про це РБК-Україна стало відомо з анонімних джерел.

У той же час прес-секретар Держприкордонслужби України Олег Слободян в коментарі РБК-Україна не підтвердив, але і не спростував цю інформацію.

"Жодним чином ніякої інформації з цього приводу вам надати не можу. Я не знаю, яка ситуація. А по-друге, якби й знав, що не маю права розголошувати інформацію про перетин кордону особою, якщо на це немає відповідних правових підстав", - заявив Слободян.

У свою чергу народний депутат від "Народного фронту" і радник глави МВС Антон Геращенко заявив РБК-Україна, що не володіє такою інформацією. "У мене такої інформації немає", - відповів нардеп.

Нагадаємо, вдень 11 липня в Мукачево між бійцями "Правого сектора" і людьми з оточення нардепа Михайла Ланьо сталася перестрілка, що призвела за собою жертви.

Зазначимо, 13 липня Ланьо був викликаний на допит в Генпрокуратуру у зв'язку з подіями в Мукачевому, по завершенні допиту заявив, що проходить по справі як свідок. Також він запевнив, що в ході допиту розповів про те, що відбувалося в Мукачево "від початку і до кінця".

"Питали, як проходив прийом "Правого сектора", куди ми з ним піднімалися, що говорили, як сталося те, що ПС застрелив перехожого людини", - розповів нардеп про своє допиті. За його словами, у прокуратурі його подякували за надану слідчим відеозапис інциденту. Ланьо також повідомив, що і надалі буде співпрацювати зі слідством.