ua en ru

Американські десантники прибули в Україну

Американські десантники прибули в Україну Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт

Сьогодні, 17 квітня 2015 р., десантники США прибули в Україну для навчання українських військових. Про це повідомляє Надзвичайний і повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт на своїй сторінці в Twitter.

"Десантники 173 бригади США прибули в Україну для навчання українських військових", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що 290 членів 173-ї повітряно-десантної бригади, що на даний момент базується в м. Віченца, Італія, здійснять підготовку у Яворівському навчальному центрі Львівської області.

Варто відзначити, раніше повідомлялося, що 290 десантників США почнуть тренування бійців Нацгвардії з кінця квітня.

Американські інструктори прилетіли до Львова кількома рейсами ще 14 і 15 квітня, однак про їхнє прибуття офіційно повідомили лише 16 квітня ввечері.

Вони братимуть участь у спільних навчаннях-тренінгах із бойовими підрозділами Нацгвардії, які відбуватимуться на Яворівському полігоні, що у Львівській області. Навчання проходитимуть у три етапи, де упродовж 8 тижнів навчатимуть 300 військовослужбовців. Загалом за період навчань тренінги пройдуть 900 бійців Нацгвардії.

Нагадаємо, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляв, що в навчанні з десантниками США візьмуть участь 900 бійців Нацгвардії. Зокрема, спецпідрозділи Нацгвардії "Азов", батальйон ім. Кульчицького, "Ягуар", "Омега" та бійці військових частин з Києва, Харкова, Запоріжжя, Одеси, Львова, Івано-Франківська та Вінниці.

Американські десантники прибули в Україну

Американські десантники прибули в Україну

(Фото - Twitter посольства США в Брюсселі)