ua en ru

ЗС РФ продовжують обстрілювати українських військових і накопичувати війська на кордоні, - інформцентр РНБО

Збройні сили Російської Федерації продовжують обстерливать українських військових і накопичувати війська на кордоні з Україною.

Збройні сили Російської Федерації продовжують обстерливать українських військових і накопичувати війська на кордоні з Україною. Про це йдеться в повідомленні інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки України, передає кореспондент РБК-Україна.

Наголошується, що вчора, 22 липня о 22:10 з установками залпового вогню "Град" обстріляли Амвросіївка Донецької області, у 22:40 - Герасимівку Луганській області, 02:15 - прикордонний пункт пропуску "Успенка", в 03:00 - обстріляли блокпост недалеко від Червонопартизанська Луганської області.

Силами АТО встановлено, що в районі населеного пункту Кругленьке - урочище Кручений Ліс Курської області обладнано польовий табір Збройних сил Російської Федерації.

За інформацією інформцентру РНБО, там знаходяться підрозділи 32-ї окремої мотострілкової бригади та 24-ї окремої бригади спецпризначення ГРУ по Новосибірській області, а також 56-го інженерно-саперного полку з Республіки Татарстан.

"Навпроти ділянки прикордонної служби "Горск" та "Грем'яч" в Чернігівській області вчора відбулася чергова провокація з боку російських військових. Кілька одиниць важкої техніки демонстративно наблизилися до державної кордоні України, розгорнулися бойові порядки, імітували атаку, а потім повернулися і рухалися вздовж лінії державного кордону", - зазначили в РНБО.