Доступність посилання

ТОП новини

Інформаційний тиск: чергова атака на Джемілєва


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв
Сімферополь – Народного депутата України, екс-керівника Меджлісу кримськотатарського народу не пускають до Криму. Так звана російська «влада» визнала його персоною нон-ґрата на анексованому півострові. Родина Джемілєва, яка залишається в Криму, зазнає утисків. Одна з останніх спроб – інформаційна атака на сина Джемілєва – Хайсера, який перебуває під слідством за звинуваченням у вбивстві людини.

Напередодні скандальну інформацію про те, що син лідера кримськотатарського народу, народного депутата України Мустафи Джемілєва – Хайсер – має паспорт громадянина Росії, в мережі Facebook повідомив користувач Юрій Фетієв із посиланням на матеріали Управління Федеральної міграційної служби Росії по «Республіці Крим». Користувач нібито отримав їх від «небайдужих співробітників» цього відомства.

На доказ своїх слів користувач поширив фотографії документів на ім’я Хайсера Джемілєва, начебто отримані ним ще 26 квітня цього року. Сам Хайсер наразі перебуває у слідчому ізоляторі, доки триває розгляд його судової справи. Отримання російського громадянства, за версією невідомого, але поінформованого користувача, допоможе йому уникнути відповідальності.

Адвокат спростував інформацію про російське громадянство Джемілєва-молодшого

Адвокат Джемілєва-молодшого Олександр Лісовий повідомив Радіо Свобода, що його підлеглий офіційно відмовився від російського громадянства.
В заяві він вказав, що постійно проживає та зареєстрований за адресою у місті Києві
Олександр Лісовий

«Джемілєв Хайсер у встановлений законом Російської Федерації час подав заяву у міграційну службу Сімферополя та Москви, в якій вказав, що бажає зберегти громадянство України та відмовляється бути визнаним громадянином Російської Федерації. У заяві він вказав, що постійно проживає і зареєстрований за адресою у місті Києві», – зазначив адвокат.

Олександр Лісовий не виключає, що російський паспорт для Хайсера Джемілева може існувати в реальності попри його відмову.

«Особливо дивує той факт, що цивільна особа, яка поширила цю інформацію в інтернеті, не є учасником кримінального провадження, але з деяких причин має доступ до персональних та службових документів, які розмістила в інтернеті», – зазначає адвокат.

Це чергова спроба тиску на Мустафу Джемілєва – експерт

Директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос розцінює цей інформаційний випад як чергову спробу тиску на Мустафу Джемілєва.

«Зараз російська влада буде використовувати будь-які можливості для того, щоб скомпрометувати або натиснути на Мустафу-бея для того, щоб викликати в нього відчуття безпорадності. Очевидно, що він турбується за свого сина, і це такий спрямований тиск на нього», – вважає експерт.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG