Доступність посилання

ТОП новини

Повітряні Сили України до атаки ворога готові – військові


Повітряні Сили продемонстрували готовність обороняти українців
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:30 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Повітряні Сили продемонстрували готовність обороняти українців

Київ – П’ятого серпня в Україні відзначатимуть День Повітряних Сил Збройних Сил України. Їх представники зазначають: українці можуть спати спокійно, адже від ворогів у повітрі їх щодня обороняють професійні льотчики і модернізована техніка. Окрім того, вони наголошують, що останнім часом у системі Повітряних Сил відбулося чимало змін, які є не останніми в цьому році.

У 2012-му Повітряні Сили України отримали 12 нових модернізованих літаків, збільшили кількість польотів та розпочали програму повторного призиву льотчиків, які раніше звільнилися з певних причин.

Представники Повітряних сил зазначають, що готові у будь-який момент відбити ворожу атаку з повітря, адже щоденно до бойового чергування з протиповітряної оборони залучаються понад 3200 осіб особового складу та близько 400 одиниць озброєння і військової техніки.

Окрім того для однієї з військових частин повітряного командування «Центр» нещодавно за 28 мільйонів гривень було придбано комплексний тренажер льотчика літака МіГ-29. Апарат українського виробництва і на 90-95 відсотків відтворює реальні умови польотів, зазначають пілоти.

До того ж у Повітряних Силах подбали і про фінансовий стан льотчиків, підвищивши їхню заробітну плату вдвічі.

Нині повітряні збройні сили забезпечують недоторканність близько семи тисяч кілометрів повітряного кордону України та здійснюють контроль за перельотами повітряних суден через державний кордон із дев’ятьма країнами.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG