ua en ru

Місія БДІПЛ/ОБСЄ продовжить роботу в Україні до підбиття підсумків виборів

Місія Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) продовжить роботу в Україні до підбиття підсумків виборів.

Місія Бюро демократичних інститутів і прав людини (БДІПЛ) Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) продовжить роботу в Україні до підбиття підсумків виборів. Про це на прес-конференції заявила голова довгострокової місії зі спостереження за виборами БДІПЛ/ОБСЄ Тана де Зулуета, передає кореспондент РБК-Україна.

"Наша місія продовжить свою роботу в Україні до підбиття підсумків виборів, поки не будуть розглянуті всі можливі скарги... Але ми вже сьогодні можемо заявити про те, що вибори пройшли демократично", - заявила вона.

За її словами, на переважній більшості дільниць не було порушень, або ж вони були необгрунтованими і такими, що не можуть вплинути на результати голосування.

"На 98% ділянках, де ми вели спостереження, оцінки були позитивними... Наша місія не отримувала жодних скарг про використання адмінресурсу. Ми високо оцінюємо колегіальну роботу ЦВК. Якщо раніше були проблеми зі списками виборців, то сьогодні ми не відзначаємо такі проблеми", - заявила Тана де Зулуета.

При цьому вона рекомендує забезпечити подальші законодавчі зміни: "Деякі норми закону про вибори прописані досить складно".

Воночас Тана де Зулуета запевнила, що бюро і далі готовий продовжити діалог з Україною.