RU
 

У Росії запропонували позбавити Гайдар президентського гранту

Корреспондент.net,  20 липня 2015, 04:18
0
228
У Росії запропонували позбавити Гайдар президентського гранту
Фото: скриншот с видео
Російський опозиціонер Марія Гайдар стала помічником Саакашвілі

У 2014 році фонд Социальный запрос, яким керує Гайдар, отримав президентський грант у розмірі понад 2 мільйонів рублів.

Омбудсмен РФ Елла Памфілова має намір позбавити фонд Марії Гайдар президентського гранту. Заяву уповноваженого з прав людини в РФ опублікував у неділю, 19 липня, Інтерфакс.

"Я вважаю, що виділення гранту має бути заморожено", - наголосила Памфілова.

У зв'язку з цим вона пообіцяла найближчим часом ініціювати засідання конкурсної комісії щодо виділення грантів. За умовами конкурсу президентські гранти для НКО не можуть отримувати громадські організації, якими керують чиновники, пояснила омбудсмен.

"З урахуванням того, що Марія Гайдар вирішила стати чиновником, тим більше чиновником іншої держави, ми не можемо зараз дати цей грант", - сказала Памфілова. Грант буде заморожений.

У 2014 році фонд Социальный запрос, яким керує Гайдар, отримав президентський грант у розмірі понад 2 мільйонів рублів, а у 2015 році претендував на отримання ще 3 мільйонів рублів. Саме Гайдар подавала заявку на надання гранту 2015 року, підписувала всі документи і вважається грантоотримувачем, додала Памфілова.

"У майбутньому, якщо фонд Социальный запрос збережеться, якщо у фонді буде новий керівник, він зможе брати участь у конкурсі на отримання грантів", - сказала вона.

Омбудсмен зауважила, що цей фонд представляє "хороші, конкурентоспроможні проекти".

Мілонов запідозрив нову помічницю Саакашвілі в держзраді

Марія Гайдар – дочка колишнього виконувача обов'язки глави уряду Росії Єгора Гайдара. 17 липня вона призначена заступником губернатора Одеської області. У 2009-2011 роках Гайдар працювала віце-губернатором Кіровської області і займалася питаннями охорони здоров'я і соціального розвитку регіону. У грудні 2012 року політик стала радником віце-мера Москви із соціальних питань.

У 2013 році Гайдар зняла із себе повноваження радника. Рішення вона мотивувала бажанням повністю присвятити себе роботі у фонді Социальный запрос, засновником якого вона є.

За матеріалами: Lenta.ru
ТЕГИ: Россияфондгранты
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Читати коментарі